Hat új hely, amit érdemes kipróbálni 2022-ben

Az elmúlt hónapokban jelentős változások zajlottak le a fővárosi gasztronómiai palettán: ikonikus éttermek zártak be, és nyitottak újak, hogy elkápráztassák a kulináris élményeket keresőket. Körbenéztünk Budapesten, és összegyűjtöttük azt a hat éttermet, bárt és kávézót, ahová muszáj elmenni 2022-ben.

YAMA

Autentikus, formabontó, különleges – így lehet röviden összefoglalni a YAMA esszenciáját. Az étterem neve azt jelenti, a hegy csúcsán, mely az újragondolt, modern ázsiai fúziós specialitásokban ölt testet.

A YAMA-ban ugyanolyan fontos az atmoszféra, mint az ételek és az italok.

Ez tényleg egy olyan hely, ahol eklektikus harmóniában fér meg egymás mellett a taco és a sushi, a sashimi és a guacamole, és ahol minden érzékünket egyszerre stimulálja a gondosan megkomponált, egyedi atmoszféra.

Umo

Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik Budapest egyik legújabb étterme,

a budai Vár tövében található Umo, melyet a füst ihletett.

A zseniális gasztrokoncepciójuk alapján ott tényleg minden a füstös ízekről szól, így előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek és az egyedülálló koktélkreációk is.

Eazy

A novemberben újranyitó EaZy elegáns, mégsem feszengős, vagyis ideális találkozási pont akár munka utáni koccintáshoz, vacsorához, beszélgetéshez, vagy kifejezetten egy egész estét betöltő borkóstoláshoz, hétvégén élőzenével.

A vendégek több mint százféle bort kóstolhatnak,

emellett pedig élvezhetik a borbár és bisztró állandó tapas kínálatát és a sokoldalú konyha olyan nagyszerű fogásait, mint a marinált fehér húsú tengeri halból készült ceviche.

Sfinx

Ha Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztató fogásokat kóstolnánk, irány a Sfinx!

A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul.

Pr09re55

Nehéz megmondani, mi is a Pr0gre55 (ejtsd: progress, azaz fejlődés), ugyanis egyszerre kávézó, kiállítótér, bár és vintage ruhaüzlet, amely az érzékek eklektikus ékszerdobozaként aposztrofálja magát, ahol ínyenc teák, isteni macaronok, rágcsálnivalók, koktélok és pezsgők mellett jóval több jár. Társasjátékokkal, illatokkal, kozmetikumokkal, luxus illatgyertyákkal, ritka ruhákkal és kiegészítőkkel találkozhatunk, emellett belsőépítészet, stílustanácsadás, valamint művészeti mikrogaléria is csábít.

Fleischer Restobar

Egy sarokháznyi New York a Nagymező utcában – ez a Fleischer Restobar, amely a Két Szerecsen tulajdonosainak legújabb vendéglátó-egysége. Az éttermet egy egykori szabóság üzlethelyiségében nyitották meg, hogy magas színvonalú bisztrókonyhával, és gazdag gasztronómiai élményekkel várják a vendégeket.

Az ételkínálat szezonálisan változik,

jelenleg az étlapon található sütőtök krémleves, lazaccal és tökmaggal, sült kacsamáj szilvával és brióssal, és többek között vaddisznószűz erdei gombával és kakukkfűvel.

(Fotók: az éttermek hivatalos közösségi oldalai és Panamyphoto / Socially)

étterem | körkép | fleischer | yama | bár | umo

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom