Close
Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

A világ legtávolibb éttermei igazi különlegességekre csábítanak. Összegyűjtöttük a leghíresebbeket, amelyek között sarkvidéki helyek, vulkánmenti fine dining, és elképesztő természeti környezetben található éttermek is akadnak.

El Diablo (Teguise, Spanyolország)

Az El Diabolo étterem valóban egyedülálló konyhát vezet, hiszen az ételt egy vulkáni kráteren készítik. A panorámás helyről gyönyörű kilátás nyílik a lanzarotei Timanfaya Nemzeti Park túlvilági, látványos sziklás és vörös tájára.

The Old Forge (Inverie, Skócia)

Mielőtt kocsmává alakították volna, az Old Forge kovácsműhely volt. A Guinness-rekordok könyve szerint az Inverie faluban található étterem a “Nagy-Britannia legtávolabbi pubja”, ahová utak sem vezetnek. A kocsmát egy kiadós túrával vagy helikopterrel lehet csak megközelíteni, a kirándulás fáradalmaiért azonban a hagyományos skót ételek jelentik a jutalmat.

The Ithaa Undersea Restaurant (Maldív-szigetek)

Az Ithaa Undersea étterem öt méterrel az Indiai-óceán felszíne alatt található a Maldív-szigeteken, amit egy üvegalagúton lehet megközelíteni. Az étteremből lélegzetelállító kilátás nyílik a környező korallzátonyokra és a tengeri élővilágra. De nemcsak a környezet hihetetlen, hanem a fogások is magával ragadóak.

Wolfgat (Paternoster, Dél-Afrika)

A Fokvárostól körülbelül kétórás autóútra található Wolfgat egy apró, csupán húsz férőhelyes étterem, amely egy kis tengerparti halászfaluban működik. Az étteremben friss, helyi alapanyagokból készült fogásokat lehet kóstolni.

Seven Glaciers (Anchorage, Alaszka)

A Seven Glaciers Alaszkában, a Chugach-hegység tetején, kétezerháromszáz méteres magasságban várja a vendégeket. Az asztaloktól lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, beleértve a hely nevét adó hét gleccsert is. Az étteremben változatos étlapról választhatunk, és még azt is eldönthetjük, hogy a benti részen vagy a teraszon kívánjuk elfogyasztani elsőosztályú fogásainkat. A hegytetőn található Seven Glaciers elérése meglehetősen hosszú utat igényel, azonban minden erőfeszítést megér.

Arctic Bath (Harads, Svédország)

A semmi közepén található Arctic Bath fészekszerű étterem a Lule-folyón úszik, ami a tél beköszöntével befagy. A svéd lappföldi hely folyamatosan változó menüjében a helyi alapanyagokat, például olajat, mézet, fűszernövényeket, bogyókat és rénszarvashúst helyezik előtérbe.

Refuge du Plan de l’Aiguille (francia Alpok)

A Refuge du Plan de l’Aiguille egy távoli hegyi étterem a francia Alpokban. A kétezerháromszáz méteres tengerszint feletti magasságban található helyről panorámás kilátás nyílik a környező hegyi tájra, így kedvelt célpontja a túrázóknak és a síelőknek. A rusztikus étterem és a hozzá tartozó vendégház felvonóval vagy gyalogtúrával közelíthető meg. Alpesi konyhája helyi alapanyagokból készített fogásokat és francia borokat mutat meg.

The Rock Restaurant (Tanzánia)

A The Rock Restaurant az Indiai-óceán partjainál egy sziklán taláható és a Michanwi Pingwe strandtól érhető el. Az apró sziklát dagály idején teljesen körülöleli a víz, így akkor csupán csónakkal közelíthető meg.  Az étterem különféle tengeri fogásokat és a hagyományos tanzániai ételeket kínál, amiket a parányi belső térben vagy a látványos teraszon lehet elfogyasztani.

(Forrás: Food&Wine, fotók: hivatalos oldalak)

legjobb | éttermek | gasztronómia | utazás | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ilyen lesz hétvégén az ország „legfinomabb” eseménye

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram