A brutálisan gyenge euró Európába csábítja az amerikai turisták tömkelegét

Az euró 2017 óta nem volt olyan alacsony értéken az amerikai dollárhoz képest, mint napjainkban.

Az amerikai turistáknak ez jó hír. Egy euróért ma 1,05 dollárt kell fizetni, szemben az egy évvel ezelőtti 1,20 dollárral. A tengerentúli utazóknak ez azt jelenti, hogy sokkal többet ér a pénzük, mint egy évvel ezelőtt.

Például egy 200 eurós szállodai szoba egy évvel ezelőtt 240 dollárba került, ma csak 210-be.

Ezzel szemben az Egyesült Államokba látogató európaiaknak jóval magasabb költségekkel kell szembesülniük. Egy 200 dolláros szoba most 191 euróba kerül, míg tavaly csak 166 eurót kellett volna fizetniük érte, így

az árfolyamingadozás jelentős hatással lehet az eddigi nyaralási terveikre.

Az euró dollárhoz viszonyított gyengülését részben Oroszország Ukrajna elleni inváziója, valamint az eurózóna magas inflációja okozza, az árfolyamok kedvező alakulása miatt pedig várhatóan több amerikai turista érkezik majd Európába idén nyáron.

Mindeközben a szakértők már kongatják a vészharangot és arra figyelmeztetik a repülőgéppel utazókat, hogy idén nyáron az európai repterek pokollá válhatnak az ágazati munkaerőhiány miatt.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

euró | árfolyam | amerika | eu | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom