Európa legvegánabb városában nem nagyítóval kell keresni a húsmentes fogásokat

Régebben nem volt könnyű azoknak, akik húsmentes opciókat kerestek az utazásuk alatt, de ma már sokkal jobb a helyzet: a legtöbb nagyvárosban széles a kínálat vegetáriánus és vegán éttermekből. De mégis, hol a legnagyobb a választék?

A Bounce csomagmegőrző cég is erre volt kíváncsi, és miután összeállította a legjobb gasztronómiai úti célok listáját, megvizsgálta azt is, hogy százezer lakosra vetítve hány vegetáriánus és vegán éttermet lehet találni az egyes városokban.

Ami a vegetáriánusokat illeti: a legtöbb húsmentes étterem Brüsszelben lelhető fel, százezer főre átlagosan 526 jut. Közvetlenül ezután Firenze jön, ahol ez a szám 343, majd Velence, ahol 270.

A vegánoknak szintén Brüsszel kedvez a leginkább, ahol szászezer főre 209 állatmentes étterem jut, és Firenze, ahol 163, de harmadik helyre itt már a skót főváros, Edinburgh érkezett be 154 növényi étkezdével.

A kutatás szerint Európa öt legjobb városa a vegetáriánusoknak:

Brüsszel
Firenze
Velence
Porto
Edinburgh

És az öt legjobb vegán város:

Brüsszel
Firenze
Edinburgh
Porto
Lisszabon

Ahogyan ez a példa is mutatja, a vegánokat nem hordozzák mindenhol úgy a tenyerükön, mint Brüsszelben.

(Forrás: Timeout, képek: Unsplash, Getty Images)

vegetáriánus | város | brüsszel | vegabarát | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom