Close
Budapest is felkerült Európa legolcsóbb úti céljainak listájára

Budapest is felkerült Európa legolcsóbb úti céljainak listájára

A BuzzFeed sorra vette az európai városokat, hogy felállítsák azon úti célok listáját, amelyek ár-érték arányban a legnagyszerűbbek lehetnek. A rangsorban a magyar főváros is helyet kapott.

Prága, Csehország

Az elmúlt években Prága népszerűsége nőtt azok körében, akik alacsonyabb költségvetéssel vágnak neki az utazásnak.

A gótikus kastélyokban és barokk templomokban gazdag város az év bármely szakában gyönyörű. Prágában járva kihagyhatatlanok a helyi sörök, a kürtőskalács és a belváros legjobb kisvendéglői is.

Krakkó, Lengyelország

Krakkó Lengyelország déli részén, Szlovákiától északra található.

Középkori óvárosa valóban elnyűgöző, ráadásul egynapos kirándulás keretében onnan könnyen elérhető az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum is.

Zágráb, Horvátország

Ha Horvátországra gondolunk, leggyakrabban a tengerparti úti célok jutnak eszünkbe, így Dubrovnik vagy Split, Zágrábról pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Nagy hibát követünk el azonban ezzel, ugyanis fantasztikus látnivalók és gasztronómiai különlegességek várnak arrafelé.

Isztambul, Törökország

A macskabarátok egyik mennyországa Isztambul, a város tele van cicákkal, és mindannyian királyi bánásmódban részesülnek.

Kihagyhatatlannak számítanak a bazársorai, a Hagia Sophia, a kék mecset és a Galata-torony is. A fáradt kirándulókat gazdag street food-választék fogadja, érdemes mindent végig kóstolni.

Lisszabon, Portugália

Lisszabon az elmúlt években szabályosan vonzza a turistákat, ezért az árak jelentősen emelkedtek.

Ennek ellenére a BuzzFeed feltette a listájára a portugál várost, méghozzá azért, mert továbbra is jóval kedvezőbb árak várják ott a turistákat, mint például Spanyolországban vagy Franciaországban.

A városnézés során erősen ajánlott a 28-as villamossal való utazás és a Csempemúzeum megtekintése is.

Budapest, Magyarország

A BuzzFeed jellemzése szerint a magyar főváros tele van múzeumokkal, történelmi helyekkel és nyüzsgő éjszakai élettel.

A szerző kifejezetten szeretett gyönyörködni az Országházban, imádott sétálni a Lánchídon (akkor még lehetett), és rajongott a Széchenyi fürdőért is.

Nem ez az első lista, amire az utóbbi időben felkerült magyar város. Az ismert, nemzetközi utazási portál, a Lonely Planet összegyűjtötte Európa legjobb meleg vízű forrásait Izland híres Kék lagúnájától Európa első törökfürdőjéig, a listán pedig két magyar turistalátványosság is méltán szerepelt.

(Forrás: BuzzFeed, fotók: Getty Images)

olcsó város | Európa | városok | Isztambul | prága

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram