Close
Európa legszebb vásárcsarnokai elrabolják a szívünket

Európa legszebb vásárcsarnokai elrabolják a szívünket

Utazásaink során gyakran látogatunk vásárcsarnokokba, hiszen semmi sem árul el többet egy nemzet vagy egy város kultúrájáról, mint a gazdag gasztronómiája. Bár a szívünk egyértelműen azt mondja: a fővárosi Központi Vásárcsarnoknál nincs szebb, körbenéztünk Európában, és találtunk három olyan élelmiszerpiacot, ahová muszáj eljutni.

Mercado da Ribeira – Lisszabon, Portugália

A Time Out Market néven is ismert hatalmas ódon épület a helyi gasztronómiai élet központja. A kínált ételek kiváló minősége és elfogadható ára tökéletesen tudja kompenzálni azt a kissé steril légkört, amely körüllengi az embert a vásárcsarnokban.

Ott azonban tényleg mindent megkóstolhatunk, ami a dél-európai konyhát jellemzi, a legjobban viszont akkor járunk, ha a friss alapanyagokból készült halételeket esszük végig.

Mercado de San Miguel – Madrid, Spanyolország

A spanyol főváros legnépszerűbb helyei a tapas éttermek és bárok, de egyre több utazó fedezi fel a gyönyörű Mercado de San Miguelt, mint gasztronómiai utazásuk célpontját.

Hatalmas az élet a keskeny folyosókkal teli csarnokban, ahol minden oldalról friss alapanyagok és pazar ételek fogadnak bennünket.

A legtöbb standos vendéglátóhely csak egy vagy két helyi finomságra szakosodott, így akár egy egész napot el lehet tölteni ott a spanyol konyha remekeinek falatozásával.

Östermalms Saluhall – Stockholm, Svédország

A svéd piacnak otthont adó épületet minimalista hangulatot áraszt, hiszen vasból és üvegből készült még az 1800-as évek elején. Belül azonban az igazi svéd natúr enteriőr fogad bennünket. A kínálat dúskál a friss halakban, de rendkívül széles a választék sajtokból és húsokból is.

Ráadásul az árusok szívesen osztják meg az egyes alapanyagok elkészítésének fortélyait is az utazókkal, így aztán a friss áruval a szállásunkra visszatérve akár mi magunk is készíthetünk kulináris remekeket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

étel | lisszabon | csarnok | madrid | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram