Close
Európa legújabb hosszú vonatútjain nincs más dolgunk, mint hátradőlni és relaxálni

Európa legújabb hosszú vonatútjain nincs más dolgunk, mint hátradőlni és relaxálni

Nemcsak környezetbarát, hanem pihentető is az utazás, amelyre jegyet válthatunk.

Az elmúlt időszakban az osztrák NightJet igazán belelendült az új útvonalak felfedezésébe, és Budapestről indulva is nagy választék áll a rendelkezésünkre akár Bécsből, akár Zürichből utazunk tovább.

Budapest-Ljubljana

A MÁV 2021 decemberében indította el a ljubljanai vonatokat, melyek

reggel 9-kor indulnak és fél 5-re érnek oda,

jegyeket pedig 20 eurótól (körülbelül 8100 forinttól) lehet kapni rájuk. Délután is indul még két vonat, 15.35-kor kaproncai és zágrábi átszállással 16.15-kor pedig szintén közvetlenül, de már 8 óra 41 perces menetidővel. A részletekről itt lehet tájékozódni.

Bécs-Párizs

Szintén tavaly december óta hétfőnként, keddenként és szombatonként 19.40-kor szállhatunk fel az osztrák vasút hálókocsis vonatára, ezen a klasszikusan elegáns útvonalon, amely Linzet, Salzburgot, Münchent és Strasbourgot is érinti. A bécsi központi pályaudvarról 14 órás út után délelőtt háromnegyed 10-kor érkezünk a Gare de l’Est-re, az ülőhelyekre a jegyek száz eurónál (körülbelül 40 ezer 700 forintnál) kezdődnek.

Amszterdam-Zürich

A NightJet tavaly téli újítása az Amszterdam és Zürich között közlekedő vonat is, amelyre jelenleg a NightJet oldalán csak Amszterdamból lehet jegyet foglalni 129 eurótól (körülbelül 52 ezer 500 forinttól). Az út 11 és fél óra, a vonatok este fél 9-kor indulnak az amszterdami központi pályaudvarról.

Bécs-Amszterdam

Amszterdamot Bécsből és Innsbruckból is megcélozhatjuk, az osztrák fővárosból naponta 20.13-kor indulnak éjszakai vonatok, amelyik reggel tízre érnek a holland fővárosba

Passaun, Nürnbergen, Bonnon, Kölnön és Utrechten át.

A jegyek 109 eurónál (44 ezer 300 forintnál) kezdődnek.

Zürich-Róma

Budapestről Zürichbe könnyedén eljuthatunk száz euróért (körülbelül 40 ezer 700 forintért) a Railjet 6.40-kor induló közvetlen járatával, ami 17.20-kor ér a főpályaudvarra. Innen a tervek szerint 2022 decemberétől NightJettel indulhatunk tovább Rómába, addig is Bécsből közelíthetjük meg az örök várost a naponta 19.23-kor induló NightJettel Bolognán és Firenzén keresztül körülbelül 14 órás úttal, 119 eurónál (48 ezer 350 forintnál) kezdődő fekvőhely-árakkal.

Milánó-Párizs

Tavaly tél óta száguld az olasz vasút Frecciarossája a két divatfőváros között gyorsabban és nagyobb luxust kínálva, mint korábban. Az út 6 és fél – 7 óra, a vonatok 6.25-kor és 15.53-kor indulnak , jegyeket akár már 35 euróért (14 ezer kétszáz forintért) is lehet kapni.

Genova-Nápoly

Ha nem akarunk elszakadni a mediterrán országtól, az NTV Italo-nak köszönhetően

nagysebességű vonattal utazhatjuk keresztül az olasz csizmát mintegy 6 és fél óra alatt

akár már 40 euróért (16 ezer háromszáz forintért), reggel 6 órás indulással.

Berlin-Stockholm

A tél közeledtével megnő az északi úti célok vonzereje, a svéd Snälltågetnek köszönhetően pedig hangulatos utazást tehetünk Dánián át kanyarogva, miután a vasúttársaság áttervezte a Malmőbe közlekedő járatát. A vonatok este 9-kor indulnak és mintegy 17-18 óra múlva futnak be a svéd fővárosba. Az árak 827 koronánál (30 ezer 700 forintnál) kezdődnek.

Hamburg-Stockholm

Hamburgból szintén átzakatolhatunk Svédországba ezzel az éppen most bevezetett járattal, amely délután fél 6-kor indul és reggel fél 7-re ér Stockholmba Koppenhágán át. Jegyek akár már 25 euróért (10 ezer kétszáz forintért) is kaphatók.

A vonatok szerelmeseinek jó hír, hogy Budapestet is útba ejti idén a világ legromantikusabb vonata, de ha arra nem is szállunk fel, a kontinens legszebb útvonalait bármikor megcsodálhatjuk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

Európa | nagy sztori | vonat | hálókocsi | hosszú

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram