Ez az európai ország ad a legkönnyebben állampolgárságot

Az uniós országok 2021-ben rekordszámban adtak új állampolgárságot, összesen 827 300 embernek, akiknek 85 százaléka az unión kívülről érkezett.

A legtöbb új állampolgárt Spanyolország könyvelte el, ami 144 800 új embert jelentett. Ezután Franciaország és Németország következik 130 ezer új polgárral, majd Olaszország 121 500-zal és Svédország 89 400-zal.

Svédország azonban az arányokat tekintve az első helyen áll, minden száz, eredetileg nem svéd rezidensre tíz állampolgárság jutott.

Hollandiában 5,4, Romániában 4,6, Portugáliában 3.7 és Belgiumban valamint Spanyolországban 2,7 ez a szám.

Ezzel szemben Litvánia mindössze 0,2, Lettország 0,3, Észtország 0,5, Csehország, Horvátország és Szlovákia pedig 0,7 állampolgárságot adott száz rezidensenként.

Ugyanakkor a legtöbb ország több állampolgárságot adott, mint az előző években: Franciaország például 43 900-zal, mint 2020-ban. Németország plusz 18 800, Spanyolország további 17 700, Svédország további 9 200, Ausztria pedig további 7200 polgárt fogadott be.

Olaszországban ezzel szemben 10 300-al kevesebben kaptak állampolgárságot, mint az előző évben.

A helyi népességhez viszonyított arányokat tekintve szintén Svédország vezet, ahol ezer svédre 8,6 új állampolgár jut, majd Luxembourg következik 7,8-cal és Hollandia 3,6-tal.

Európa új állampolgárainak többsége Marokkóból és Szíriából érkezett, ezután az Olaszországban állampolgárságot szerző albánok következnek, majd román, török, brazil, algériai és ukrajnai polgárok követik őket. Az új állampolgárok átlagéletkora 32 év.

A minap arról is írtunk, hogy melyik európai országba léphetnek be a legtöbben vízum nélkül.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

európai unió | ország | legkönnyebb | állampolgárság | svédország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom