Close
Ezeken az útvonalakon járd be kocsival Olaszországot!

Ezeken az útvonalakon járd be kocsival Olaszországot!

Olaszország tele van epikus utakkal, melyeken végighaladva percenként rácsodálkozhatunk a lenyűgöző tájakra és a kulturális sokszínűségre. A jól karbantartott közúti úthálózatnak köszönhetően egyszer hófödte csúcsok mellett haladhatunk, másszor sziklás partokra tekinthetünk le.

1. A toszkán túra

Ez a kétnapos út Firenzéből Orvietóba vezet, így Itália két nagy középkori városát köti össze, miközben

csodás borvidéken és klasszikus toszkán tájon haladhatunk keresztül.

Érdemes megállni a grevei Enoteca Falorniban, ahol megkóstolhatjuk a régió híres steakjét. Onnan haladhatunk tovább Siena lenyűgöző középkori városába, ahol egy hatalmas dóm és egy 12. századi tér, a híres Piazza del Campo ejthet majd rabul.

Másnap reggel Montalcino felé kell vennünk az irányt, ahol Olaszország egyik legelismertebb vörösborába kortyolhatunk bele. A Val d’Orcia jellegzetes toszkán tájakon vezet át, hogy aztán Pienzában ebédeljünk és Montepulcianón keresztül érkezzünk meg végül Orvietóba, egy fantasztikus dombtetőn fekvő, gótikus dómmal rendelkező városba.

2. Délkelet-Szicília

Az UNESCO világörökségének barokk kincseit fedezhetjük fel

azon a kétnapos túrán, amely Szicília délkeleti részén halad végig. Az utat érdemes Catania történelmi központjában és páratlan halpiacának bejárásával kezdeni. A tenger gyümölcseiből készült ebéd után induljunk el Siracusa felé, ahol a Parco Archeologico della Neapolis ókori görög-római romjain és az Ortygia negyed elegáns barokk utcáin sétálhatunk.

A második napon Noto az első állomás, ahol Szicília legszebb utcája, a Corso Vittorio Emanuele található.

Ez a legjobb hely egy jó erős ristrettóra, ami garantáltan feltölt annyi energiával, hogy kitartson egészen Modicáig, ahol isteni csokoládék várnak.

Érdemes érinteni Ragusa történelmi városközpontját, ahol a Ristorante Duomóban, Szicília egyik legjobb éttermében emlékezetes vacsorát rendelhetünk.

3. Az Amalfi-part

Olaszország leglátványosabb tengerparti városai sorakoznak az Amalfi-part mentén. A vidéket érdemes Salernótól felfedezni, ahonnan elsőként Vietri sul Maréba, a kerámiájáról híres kisvárosba juthatunk.

A kanyargós utak innentől egyre szűkölnek, a kilátás pedig egyre látványosabbá válik.

Körülbelül húsz kilométer után megérkezünk Amalfiba, hol erősen ajánlott megnézni a Cattedrale di Sant’Andreát, majd Ravellóban jöhet egy zseniális pizza a Ristorante Pizzeria Vittoriában. Onnan haladjunk tovább Postianóba, ahol bóklásszunk egyet a meredek utcákon.

Menjünk tovább Sorretóba, ahonnan látványos panoráma tárul a Vezúvra.

4. Dolomitok útja

A Grande Strada della Dolomiti Olaszország legizgalmasabb vezetési élményét nyújtja. Bolzanótól Cortina d’Ampezzóig tart, és

kígyózó utakon, drámai sziklák és látványos csúcsok mellett haladhatunk el.

Bolzanóból induljunk keletre, a Ponte Nova felé, ahol megcsodálhatjuk a Dolomitok hatalmas gránitcsúcsait. Onnan érdemes tovább haladni Val di Fassa völgyben elterülő városa felé, amelyet erdők és gigantikus sziklacsúcsok határolnak. Tovább ereszkedve érinthetjük a lenyűgöző kilátással rendelkező Passo Pordoi-t és a Val Badiát is.

Utunk utolsó állomásának érdemes Cortina d’Ampezzót választani, amely fantasztikus üdülővárosként csodálatos szállodákkal, remek éttermekkel és festői tájakkal vár.

(Forrás: Lonely Planet, fotók. Getty)

dolomitok | amalfi-part | utazás | autós út | út

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!