Close
Óriási szabadtéri bárrá alakul Svédország ezen a nyáron

Óriási szabadtéri bárrá alakul Svédország ezen a nyáron

A svéd turisztikai hivatal arra buzdítja az utazókat, hogy kóstolják körbe az országot a varázslatos természeti szépséggel körülvett koktélbárokban.

Persze ne a Mojitók és Bloody Maryk bárhol fellehető franchise-ízeire számítsunk, a lényeg ugyanis az, hogy a vendégek a helyben, vadon termő növényeket ízlelhessék meg, és ha kedvük tartja, saját kezükkel készítsék el az egyedi italokat.

A padok és asztalok június 15-től bukkannak fel a természet lágy ölén, amelyből jelenleg tizenhárom helyszínre lehet időpontot foglalni.

A receptek kidolgozásában négy italszakértő működött közre, hogy garantálja, az ország különböző részei képviseltetik magukat az ízvilágban.

Íme, a helyszínek:

Arjeplog, Svéd Lappföld

Liehittäjä, Svéd Lappföld

Orbaden, Gävleborg

Grövelsjön, Dalarna

Utö, Stockholm szigetei

Göta-csatorna, Nyugat-Svédország

Ramsvik, Nyugat-Svédország

Asa, Småland

Stufvenäs, Småland

Salthamn, Gotland

Vånga, Skåne

Ven, Skåne

Ormanäs, Skåne

A különböző svéd régiók nevei talán nem mindig csengenek ismerősen, de úgy tűnik, ez még mindig kisebb probléma, mint ennek az ellenkezője. Ami viszont biztos, hogyha Svédországban járunk, ebből az italból nem lesz hiány.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Jonas Eltes & Victor Falk, Linnea Isaksson, Staffan Michelson, Tobbe Nilsson/Visit Dalarna, Jonas Ingman, August Dellert, Rickard Cullefors, Karl Melander, LWimages/Visit Sweden)

ital | vadvirágok | kóstoló | svédország | bár

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram