Close
Egy sztárfocista miatt gyakorlatilag eltűnt az internetről egy svéd régió

Egy sztárfocista miatt gyakorlatilag eltűnt az internetről egy svéd régió

Ha a Google-ban rákeresünk a “Halland” szóra, valószínűleg nem dob ki találatokat vagy képeket arról a svéd régióról, ahol körülbelül 300 ezer ember él. Ehelyett a keresőmotor inkább rákérdez: “úgy értette, Haaland?”

Utóbbi egy norvég labdarúgó, Erling Braut Haaland, aki egészen elképesztő ütemben termeli a gólokat új klubjában; a Manchester City-ben tizenöt meccsen huszonkettőnél tart a szezonban. Napjaink talán legjobb csatárának sikerei azonban alaposan beárnyékolják a helyi turizmust a Norvégiával szomszédos Svédországban.

Jimmy Sandberg, a Visit Halland turisztikai igazgatója például csalódottan vette tudomásul, hogy a régiót szinte eltemette az internet.

A szakember megfogalmazott egy nyílt levelet is, amiben felszólítja a futballszurkolókat és a felhasználókat, hogy tegyenek különbséget a régió és a futballcsillag nevének helyesen írása között.

“Kedves futballszurkolók! Van egy problémánk. Erling Braut Haaland népszerűsége és egy elírás most elnyomja az interneten a szeretett svéd régiónkat, Hallandot. Szóval, kérlek benneteket, Haaland-rajongók: adjátok vissza a hashtagünket!” – írja Sandberg.

A turisztikai igazgató azzal folytatta, hogy semmissé váltak Halland népszerűsítéséért tett erőfeszítéseik. “Ha nem teszünk semmit, akkor attól tartunk, hogy szeretett régiónk egy elfeledett Atlantisz lesz, vagyis egy olyan hely, amelyet csak az ókori történelemből és a szentírásokból ismerünk”.

A hozzászólásokban támogatták az idegenforgalmi hivatal próbálkozásait a Svédország nyugati partján fekvő régió propagálására.

“Tegyük Hallandot újra naggyá!” – írta valaki, míg egy másik kommentelő szerint talán a #haaland és #visithalland hashtagek használata segíthet különbséget tenni a régió és a futballista között. Előbbiben a  turisták élvezhetik a tengerparti sétákat, meglátogathatnak múzeumokat és hagyományos svéd farmokat, illetve egy szép strandon is eltölthetik az időt.

A Visit Halland egyébkent meghívta Erling Haalandot, hogy látogasson el a következő nyáron Hallandba.

Eközben szárnyal Izlandon a turizmus, a statisztikák szerint az idei év első kilenc hónapjában több mint 7,1 millió vendégéjszakát regisztráltak az országban, ami új rekordot jelent.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

Halland | focista | turizmus | elírás | régió

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram