Close
Ekkor utazz Izlandra, hogy garantáltan azt kapd, amire vágysz

Ekkor utazz Izlandra, hogy garantáltan azt kapd, amire vágysz

Az utazás két legfontosabb eleme a megfelelő úti cél kiválasztása és a jó időzítés. Izlanddal azonban nem lehet mellé lőni, egyszerűen nincs rossz alkalom a felkeresésére. Érdemes azonban néhány dolgot átgondolnunk akkor, amikor lefoglaljuk a repülőjegyünket. Ez pedig az, hogy mit szeretnénk elsősorban a vulkánok szigetén csinálni.

A legjobb időszak a túrázáshoz – június-július

Az alacsony hőmérsékletéről és fagyos szeleiről ismert országban a nyár a legideálisabb időszak a nagy kirándulásokra, hiszen míg Európa legtöbb részén ilyenkor kánikula fogad, itt az enyhe nyár tökéletes körülményeket biztosít a természeti kincsek felfedezésére. Ilyenkor minden kirándulóút nyitva van, azok is, amelyeket a téli időszakban lezárnak. Június és július ráadásul a tengeri állatok, például a púpos bálnák, a kék bálnák és delfinek megfigyelésére is alkalmas, miközben a nap gyakorlatilag nem megy le.

A legjobb időszak a meleg források meglátogatására – szeptember-október

A Kék Lagúna egész évben nyitva tart, számos rejtett forrása van a szigetországnak, amelyeket a kora ősszel a legélvezetesebb felkeresni. Izland melegvizű forrásai a földalatti geotermikus tevékenységéhez kapcsolódnak, ilyenkor pedig kisebb turistatömeg mellett lehet ezeket kipróbálni.

A legjobb időszak az északi fény megtekintésére – október-március

Az északi fény jelenségének megtekintéséhez tiszta, sötét égbolt szükséges. Mivel télen korábban megy le a nap és az égbolt is ilyenkor a legsötétebb, október és március között tudjuk a legnagyobb valószínűséggel megpillantani a csodálatos fényjátékot.

A legjobb időszak a pénztárcabarát utazáshoz – november-április

Lássuk be: Izland drága, különösen akkor, ha autót bérelve járnánk be a csodálatos szigetet. De a megélhetés alapvető költségei is magasak, az ételek és az italok, valamint a szállások is sokba kerülnek. Izlandon a holtszezon jellemzően késő ősztől kora tavaszig tart, így ha ezekben a hónapokban repülünk, jelentős összegeket takaríthatunk meg. A november eleje és a március vége különösen ideális, mivel az országban ilyenkor még nincs annyira hideg és sötét, de még élvezhetjük a szezonon kívüli árak előnyeit.

A legjobb időszak a fesztiválok látogatására – június-szeptember

A jó idővel beköszönt a fesztiválszezon, ezek közül is a legfontosabb Izland nemzeti ünnepe. Júniusban emlékeznek meg arról, hogy Izland függetlenné vált a dán uralom alól, az évfordulót pedig farsangi felvonulással, utcazenével ünneplik. A Secret Solstice az év leghosszabb napján kerül megrendezésre, mindenki sokáig fennmarad, hogy lássák az éjféli napot, hogy aztán egészen reggelig bulizva köszönthessék.

A legjobb alkalom Izland zord oldalának megismerésére – február

Sokakat kifejezetten Izland zord, téli arca érdekli, ilyenkor válik felfedezhetővé a Jokulsarlon gleccser lagúnája is. Miközben a csillogó jégen túrázunk, ahonnan a hóval borított tájra nézünk, olyan kalandban lesz részünk, amelyet autóból nem tapasztalhatnánk meg. Az igazi kalandorok motoros szánon indulnak el, hogy felfedezzék Izland leglenyűgözőbb tájait.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty)

Kék Lagúna | izland | kirándulás | fesztivál | utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram