Close
Ez a cég keres valakit, aki 21 millió forintért bejárja Izland legcsodásabb tájait

Ez a cég keres valakit, aki 21 millió forintért bejárja Izland legcsodásabb tájait

A múlt hónapban több mint kétszáznegyvenezer külföldi turista látogatott Izlandra, ezek csaknem harminc százaléka az Egyesült Államokból érkezett. A szigetország az egyik legnépszerűbb úti cél az amerikaiak számára, de az európai kirándulókat is mágnesként vonzza. De miért is ne tenné? A hihetetlenül látványos sziget, a világ legboldogabb országai közé tartozik, ahol csodálatos tájak és kalandok várnak.

A Siggi’s nevű joghurtgyártó cég most lehetőséget szeretne adni egy szerencsésnek, hogy hosszabb ideig tartózkodhasson Izlandon, ezen felül pedig akár ötvenezer dollárral is gazdagodhat. Egyvalaki ugyanis betöltheti az “Egyszerűség vezérigazgatója” pozíciót.

Neki nem lesz más dolga, minthogy megtalálja az egyszerű, lelassult élet legszebb elemeit Izlandon.

Fényképeket és videókat kell készítenie Izland vízeséseiről, gleccsereiről és egyéb természeti csodáiról, közben pedig meg kell ismernie a helyi gasztronómiát is, melyek között akár a Siggi jövőbeli ízeire is rábukkanhat.

A rendhagyó álláshirdetés része a Siggi új kampányának, amelynek célja, hogy bemutassa az egyszerű, minimalistább élet előnyeit, valamint a munka és a magánélet közötti tökéletes egyensúly megtalálását.

Az érdeklődők egy űrlap kitöltésével és néhány kérdés megválaszolásával jelentkezhetnek a pozícióra,

ebben ki kell térniük arra, hogy készségeik, elsősorban írásbeli és fényképészeti téren, miért teszik őket alkalmassá a feladatra.

Alapfeltétel, hogy a jelentkezők érvényes útlevéllel rendelkezzenek, vágyjanak az egyszerűbb életre, tudjanak alkalmazkodni az új kultúrákhoz. Hogy meddig töltheti be a pozíciót a szerencsés győztes? A Siggi’s szóvivője azt mondta, a jelentkező dönti el, hogy egy hónapig vagy akár fél évig is marad a szigetországban.

A pályázat benyújtásának nincs határideje, de a cég azt közölte, hogy év végéig szeretnék betölteni a különleges pozíciót, amiért akár ötvenezer dolláros, azaz nagyjából 21 millió forintos tiszteletdíj is jár.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

izland | siggi | álláshirdetés

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram