Ebben a két európai országban elhalmozzák szabadnapokkal a munkavállalókat

Az uniós országokban a cégeknek legalább húsz napnyi fizetett szabadságot kell biztosítaniuk egy évben, de vannak tagállamok, amelyek ennél nagyvonalúbbak.

Az Unióból tizennyolc országban kínálják a minimum húsz napot. Magyarország mellett Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország tartozik ezek közé, az EU-n kívül pedig Svájcban is ennyi a keret.

Ausztriában, Franciaországban, Luxemburgban, Svédországban és Dániában viszont évente legalább huszonöt szabadnappal gazdálkodhatnak a munkavállalók, míg Nagy-Britanniában legalább 28 napot kell biztosítani, de ebbe beleesnek egyes munkaszüneti napok is.

Ami a munkaszüneti napokat illeti: 2020-ban ezek száma Görögországban volt a legalacsonyabb, mindössze hat, míg Lettországban, Litvániában és Szlovákiában tizenöt napot kaptak az emberek. A legtöbb tagállamban tíznél több a munkaszüneti napok száma, az uniós átlag 11,7 nap volt 2020-ban.

Ha a fizetett szabadságot és a munkaszüneti napokat összevetjük, 2020-ban a Görögországban dolgozók jártak a legrosszabbul 26 nappal, míg Ausztriában és Máltán majdnem két héttel többnek, 38 napnak örülhettek a lakosok. Az uniós átlag 33 nap, Magyarországon 2020-ban ez 31 nap volt.

Idén viszont szerencsénk van, mert egyetlen ünnepnap sem esik hétvégére, szóval ez a feltétel már adott a pihenéshez.

 (Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

szabadnap | nyaralás | szabadság | fizetett | munkaszüneti nap

FOLYTASD EZZEL

A sztratoszférából ugrottak ki az oroszok, elképesztő, hogy hol értek földet

Nem járnak a vonatok az ország egyik legnépszerűbb vonalán, erre számíthat az, aki hétvégén kirándulni menne a térségbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom