Close
Elképzelhető, hogy évekig tart még, míg helyreáll az utasforgalom Európában

Elképzelhető, hogy évekig tart még, míg helyreáll az utasforgalom Európában

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legfrissebb előrejelzése szerint az Európán belüli utazások 2024-ig nem haladják meg a járvány előtti szintet.

Az erőteljes nyári fellendülés ellenére az Európába irányuló nemzetközi turistaforgalom 2021 végére várhatóan hatvan százalékkal elmarad a 2019-es adatoktól.

A vizsgálat megállapította, hogy az európai turistautak száma az idei év felénél még mindig hetvenhét százalékkal kevesebb a két évvel ezelőtti számokhoz képest.

Ez annak ellenére alakult így, hogy Európa az egyik legsikeresebb átoltottsági aránnyal rendelkezik a kontinensek közül.

A jelentés azonban rámutatott, hogy 2021 nyarán lassú, de folyamatos növekedést lehetett megfigyelni az Európán belüli légi utasforgalomban – a júniusi hatvankilenc, a júliusi ötvenhét, az augusztusi pedig negyvenkilenc százalékkal maradt el a 2019-es szinttől.

Az egyik legnagyobb visszaesés a hosszú távú repülőjáratokon volt tapasztalható – az Egyesült Államokból Európába utazások a jelentésben szereplő országok harmadában kilencven százalékkal maradtak a 2019-es szint alatt. Szakértők szerint a turisztikai ágazat ezen részének lassú fellendülése mögött a költséges tesztek, az országonként eltérő utazási szabályok, valamint a fertőzés miatti aggodalmak állnak.

Luís Araújo, az ETC elnöke szerint a védőoltás máris döntő szerepet játszik az utazás fellendülésében, a vakcina bevezetése létfontosságú volt a beutazási követelmények könnyítésében, és az utazás vonzerejének növelésében. Az oltásra irányuló erőfeszítések azonban nem lesznek elegek, koherensebb megközelítésre van szükség.

Ausztria egyike azon európai országoknak, amelyekben emelkednek az esetszámok. Az osztrák szövetségi kormány néhány hete már megalkotott egy szakaszos tervet, ezt a folyamatot most felgyorsítják. Konkrétan: november 8-tól, hétfőtől a 2G-szabály van érvényben a gasztronómiában, a szállodákban, az éjszakai vendéglátásban, a kulturális, szabadidős és sportlétesítményekben, valamint a felvonókon (oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be).

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom