Elképzelhető, hogy évekig tart még, míg helyreáll az utasforgalom Európában

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) legfrissebb előrejelzése szerint az Európán belüli utazások 2024-ig nem haladják meg a járvány előtti szintet.

Az erőteljes nyári fellendülés ellenére az Európába irányuló nemzetközi turistaforgalom 2021 végére várhatóan hatvan százalékkal elmarad a 2019-es adatoktól.

A vizsgálat megállapította, hogy az európai turistautak száma az idei év felénél még mindig hetvenhét százalékkal kevesebb a két évvel ezelőtti számokhoz képest.

Ez annak ellenére alakult így, hogy Európa az egyik legsikeresebb átoltottsági aránnyal rendelkezik a kontinensek közül.

A jelentés azonban rámutatott, hogy 2021 nyarán lassú, de folyamatos növekedést lehetett megfigyelni az Európán belüli légi utasforgalomban – a júniusi hatvankilenc, a júliusi ötvenhét, az augusztusi pedig negyvenkilenc százalékkal maradt el a 2019-es szinttől.

Az egyik legnagyobb visszaesés a hosszú távú repülőjáratokon volt tapasztalható – az Egyesült Államokból Európába utazások a jelentésben szereplő országok harmadában kilencven százalékkal maradtak a 2019-es szint alatt. Szakértők szerint a turisztikai ágazat ezen részének lassú fellendülése mögött a költséges tesztek, az országonként eltérő utazási szabályok, valamint a fertőzés miatti aggodalmak állnak.

Luís Araújo, az ETC elnöke szerint a védőoltás máris döntő szerepet játszik az utazás fellendülésében, a vakcina bevezetése létfontosságú volt a beutazási követelmények könnyítésében, és az utazás vonzerejének növelésében. Az oltásra irányuló erőfeszítések azonban nem lesznek elegek, koherensebb megközelítésre van szükség.

Ausztria egyike azon európai országoknak, amelyekben emelkednek az esetszámok. Az osztrák szövetségi kormány néhány hete már megalkotott egy szakaszos tervet, ezt a folyamatot most felgyorsítják. Konkrétan: november 8-tól, hétfőtől a 2G-szabály van érvényben a gasztronómiában, a szállodákban, az éjszakai vendéglátásban, a kulturális, szabadidős és sportlétesítményekben, valamint a felvonókon (oltott vagy gyógyult személyek léphetnek be).

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

helyreállítás | turista | utazás | Európa | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom