Close
Egyedül is bátran elutazhatunk ezekbe az európai városokba

Egyedül is bátran elutazhatunk ezekbe az európai városokba

Európa a legjobb kontinens – legalábbis az egyedül utazóknak biztosan. Fejlett infrastruktúra, könnyedén, egyszerűen és gyorsan elérhető, szívélyes vendéglátó országok, változatos kultúra, megszámlálhatatlan élmény. Összeszedtünk öt európai várost, ahol szólóban érkezve is jól érezhetjük magunkat.

Amszterdam

Egy hosszú hétvégére nem nagyon akad jobb választás a szelíd, előremutató és barátságos hangulatú városnál. Kulturálisan teljesen feltölti az embert, gondoljunk csak az Amszterdam aranykorából, a 17. századból megmaradt bájos épületekre, a Rembrandtól Vermeerig a legnagyobb nevek műveit kiállító Rijksmuseumra, vagy Jackson Pollock és Andy Warhol munkáit összegyűjtő kortárs Stedelijkre.

Kötelező programként kerákpárral, vagy csatornán hajókázva a legjobb felfedezni a várost, hogy aztán beüljünk a számtalan folyóparti hangulatos kávézók valamelyikébe figyelni a történéseket.

Ericeira

Bár a víz még kissé hűvös ilyenkor, de Portugália és egész Európa egyik legjobb szörfös helye már várja a haladó és a kezdő hullámlovaglókat. Ericeira csupán harmincöt kilométerre található Lisszabontól, tehát a negyven strandot magába foglaló legendás szörfparadicsom kényelmesen elérhető a fővárosból.

Ebben az időszakban még biztosan nem panaszkodhatunk zsúfoltságra, ellenben a családias hangulatú tengerparti kisváros utcáin és kikötőjében egyedül sétálgatva is élmények várnak.

München

Amszterdamhoz hasonlóan a bajor főváros elbűvölő épületeinek látványába is belefájdulhat a nyakunk a folyamatos felfelé bámészkodástól, de ennél nagyobb bajunk sose legyen.

A fiatalos szellemű, általában a kontinens legélhetőbb települései között emlegetett München igazi turistabarát városként könnyedén bejárható, és a hipszter bároktól kezdve történelmi épületeken és kortárs múzeumokon (Pinakothek!) át a tradicionális éttermekig megannyi helyen élvezhetjük a hangulatát. És akkor az ikonikus sörcsarnokokról, úgymint az 1589-ben alapított Hofbräuhausról nem is szóltunk.

Bologna

Ha gasztroturistának állunk, általában Firenzében vagy Rómában kötünk ki, holott Emilia-Romagna tartomány fővárosa egyrészt közelebb van hozzánk, másrészt gasztrokultúráját tekintve hasonlóan fajsúlyos versenyzőnek számít.

Egyetemváros lévén meglehetősen fiatalos helynek mondható Bologna, bár szinte minden utcájában és terén visszaköszönnek a reneszánsz és középkori jegyei.

Az étteremválaszték kiemelkedő, és az sem utolsó szempont, hogy a legtöbb helyhez hasonlóan kiváló Osteria dell’Orsában sem néznek ki azért, ha egyedül ülünk le vacsorázni.

Glasgow

Gasztronómiáját tekintve a skót nagyváros sem panaszkodhat, bár kétségtelenül inkább a pubokra vagy a whiskyre gondolunk, ha Glasgow szóba kerül. Finnieston negyede például komoly tényezőnek számít már nemcsak Skóciában, hanem az egész világon.

A legforróbb topic arrafelé most a mediterrán konyhájával hódító Alchemilla étterem, ha pedig egy jó steaket kívánnánk, a The Gannetbe érdemes foglalni, utána pedig jöhetnek a bohém kávézók vagy a mindig barátságos sörözők.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

étterem | Németország | münchen | hollandia | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram