Close
Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Sztrájkot hirdetett az Eurostar nemzetközi vasúttársaság biztonsági személyzete.

Az Eurostar járatai Londont Párizzsal, és más európai nagyvárosokkal, például Brüsszellel, Amszterdammal és Roterdammal kötik össze. December 16-ára, 18-ára, 22-ére és 23-ára azonban sztrájkot jelentett be az egyik brit szakszervezet, amely szerint ez “súlyosan érinti majd” az Eurostar szolgáltatásait a karácsonyi időszakban.

“A biztonsági személyzet elengedhetetlen ahhoz, hogy az Eurostar jól működjön, és szégyenletes, hogy a dolgozók nem kapnak tisztességes bért” mondta Mick Lynch, az RMT (A Vasúti, Tengerészeti és Közlekedési Dolgozók Országos Szakszervezetének) főtitkára.

Nem akarjuk keresztülhúzni az emberek utazási terveit, de a tagjainknak béremelésre van szükségük, és a vezetőség csak így fog minket meghallgatni

tette hozzá.

Az Eurostar szóvivője elmondta, hogy folyamatban vannak a megbeszélések az érintett dolgozókat foglalkoztató Mitie-vel, és tájékoztatni fogják az utasokat a menetrend esetleges változásairól.  Mint a Mitie hozzáfűzte, prioritásként kezeli, hogy fenntartsa a megszokott szolgáltatásokat, és az utazások során minimálisak legyenek a fennakadások.

Az elmúlt néhány hónapban többször is sztrájkoltak a brit vasutasok, hogy jobb fizetést és munkakörülményeket érjenek el, és további munkabeszüntetések jöhetnek több másik cégnél is az országban december 13-án és 14-én valamint 16-án és 17-én, emellett jövő év január 3-án és 4-én, illetve 6-án és 7-én.

A sztrájkok ellenére Nagy-Britannia legmagasabban haladó vasútja a jövő év elején ismét munkába áll, és ha a vonatközlekedés nem is, a repülés hamarosan sokkal gördülékenyebb lehet, hála egy új eszköznek.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

 

Nagy-Britannia | vasutas sztrájk | eurostar | vonat | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram