Close
Ha ezzel a vasúttársasággal utazol, elültethetsz egy fát is

Ha ezzel a vasúttársasággal utazol, elültethetsz egy fát is

Szép kezdeményezés!

Az Eurostar bejelentette, hogy egy környezetvédelmi szervezettel együttműködve segít csökkenteni a vonatozások karbonkibocsátását.

A nagysebességű vasúti szolgáltatás – amely az Egyesült Királyságot köti össze a kontinens bizonyos célállomásaival –, a Trees4Travellel partnerségben lehetőséget kínál az utasoknak arra, hogy útjuk lefoglalásakor egyúttal elültessenek egy fát is. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az Eurostar for Business üzleti utazási platformon keresztül jegyet vásárlók három font (kb. 1400 forint) felárat fizethetnek, amelyből egy fa ültetését finanszírozzák. A vasúttársaság azt is vállalta, hogy minden adományt kiegészít.

A facsemetéket a fejlődő országokban (mint például Haitiben) zajló erdőtelepítési projekt keretében ülteti a Trees4Travel csoport. A cél az ökoszisztémák és a biológiai sokféleség helyreállítása, valamint a foglalkoztatás révén az őslakos közösségek támogatása.

Az ehhez hasonló programok korábban több kritikát is kaptak már, mondván a vállalatok csak a divatot követve próbálnak megfelelni a környezettudatosságnak. Az ilyen projektek esetleg olyan fák telepítését eredményezhetik, amelyek nem illenek az adott környezetbe, vagy olyan monokultúrás erdőket hozhatnak létre, melyekből hiányzik a biológiai sokféleség. A faültetési programoknak a meglévő ökoszisztéma és a folyamatban részt vevő közösségek javát kell szolgálniuk és persze az is fontos, hogy biztosítsák a fák gondozását az elkövetkező években.

Az Eurostar az üzleti ügyfeleinek egyre növekvő igényét igyekszik kielégíteni azzal, hogy több környezetbarát utazási kezdeményezéseket szorgalmaz. “Büszkék vagyunk rá, hogy az Egyesült Királyság és a kontinens közötti utazás zöldebb alternatívájátjelentjük, ezzel együtt pedig elkötelezettek vagyunk a környezetre gyakorolt hatásunk csökkentése mellett is” – mondta Paul Brindley, az Eurostar értékesítési és forgalmazási részlegének vezetője.

Az Alpok hegyeitől kezdve a kristálytiszta tavakon át a napsütötte Földközi-tenger partvidékéig Olaszország a hatalmas, gyönyörű kontrasztok országa. És mindez most minden eddiginél könnyebben elérhető, köszönhetően annak az új, nagysebességű vonatnak, amely az ország északnyugati részén fekvő Genovát köti össze a déli gyöngyszem Nápollyal.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

környezetbarát | faültetés | eurorstar | projekt | uratás

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram