Együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d'Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse-legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina november 8-án a Stand Étteremben. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat felkészülését támogatja.
Aki egy kicsit is követi a magyar gasztronómia alakulásának mindennapjait, azoknak nem mondunk újat azzal, hogy 2019-ben ismét izgalmasnak ígérkezik a január, hiszen akkor rendezik meg a Bocuse d'Or lyoni döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli. Ez igazán nagy eredménynek mondható nemzetközi szinten is, hiszen Pohner Ádám a maga huszonöt évével a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzőjének számít.
A döntő előtt azonban egy kis örömfőzést is tartanak Budapesten, méghozzá a modern magyar gasztronómia főhadiszállásán, az általunk is tesztelt Stand Étterem konyhájában, ráadásul november 8-án Ádámék mellé két norvég Bocuse-legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.
Johannessen 2009-ben vett először részt a Bocuse d'Or versenyen, amit Geir Skeie commis-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőben győzött, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának mestere.
Széll Tamás Bocuse érdemeit senkinek sem kell bemutatni: a séf a legsikeresebb közép-európai Bocuse d'Or-versenyző, aki első megmérettetésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később hatalmas bravúrral nyerte a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – a negyedik helyen végzett, és megkapta a legjobb hústálért járó különdíjat.
November 8-a tehát egy olyan alkalomnak tűnik, amely életre szóló gasztronómiai élményt nyújt a vendégeknek. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy akik részt vesznek az estén (a vacsorajegy ára minimum százezer forint), közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d'Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését.
A világszínvonalú eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a 19 órakor kezdődő vacsorán pedig az alábbi menüsorra lehet számítani:
- Kreinbacher Prestige Brut Magnum
Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
Sült zeller consommé, fürj tojás - Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014 - Csirke, vargánya, csicsóka
Szepsy István, Úrágya Furmint 2015 - Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016 - Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
St. Andrea, Merengő 2009 - Alma, mandula, citromverbéna
Demeter Zoltán, Late Harvest 2017 - Petit fours, azaz mini édességek
Ez is érdekelhet:
szulló szabina | fine dining | gasztronómia | étterem | vacsora | Bocuse d'Or
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!