Close
Bocuse-legendák jönnek Budapestre egy kis világszínvonalú örömfőzésre

Bocuse-legendák jönnek Budapestre egy kis világszínvonalú örömfőzésre

Együtt főz a jelenlegi magyar Bocuse d’Or csapat, azaz Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor és Hamvas Zoltán, két norvég Bocuse-legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina november 8-án a Stand Étteremben. A vacsorajegyekből befolyt összeg a magyar Bocuse d’Or csapat felkészülését támogatja.

Aki egy kicsit is követi a magyar gasztronómia alakulásának mindennapjait, azoknak nem mondunk újat azzal, hogy 2019-ben ismét izgalmasnak ígérkezik a január, hiszen akkor rendezik meg a Bocuse d’Or lyoni döntőjét, ahol a magyarokat Pohner Ádám és csapata (Segal Vitkor coach, Csillag Richárd commis, valamint Hamvas Zoltán president) képviseli. Ez igazán nagy eredménynek mondható nemzetközi szinten is, hiszen Pohner Ádám a maga huszonöt évével a mezőny eddigi legfiatalabb versenyzőjének számít.

A döntő előtt azonban egy kis örömfőzést is tartanak Budapesten, méghozzá a modern magyar gasztronómia főhadiszállásán, az általunk is tesztelt Stand Étterem konyhájában, ráadásul november 8-án Ádámék mellé két norvég Bocuse-legenda, Odd Ivar Solvold és Ørjan Johannessen, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina is csatlakozik.

Johannessen 2009-ben vett először részt a Bocuse d’Or versenyen, amit Geir Skeie commis-aként meg is nyertek. 2012-ben a brüsszeli európai döntőben győzött, 2015-ben pedig első helyen végzett a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Odd Ivar Solvond 1997-ben versenyzőként a bronz szobrot vihette haza Lyonból, később ő volt a 2009-es és a 2015-ös lyoni világdöntő győztes norvég csapatának mestere.

Széll Tamás Bocuse érdemeit senkinek sem kell bemutatni: a séf a legsikeresebb közép-európai Bocuse d’Or-versenyző, aki első megmérettetésekor rögtön a lyoni világversenyig jutott, és végül a tizedik helyet szerezte meg 2013-ban. Négy évvel később hatalmas bravúrral nyerte a Budapesten rendezett európai válogatót, majd Lyonban – éppen lecsúszva a dobogóról – a negyedik helyen végzett, és megkapta a legjobb hústálért járó különdíjat.

November 8-a tehát egy olyan alkalomnak tűnik, amely életre szóló gasztronómiai élményt nyújt a vendégeknek. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy akik részt vesznek az estén (a vacsorajegy ára minimum százezer forint), közvetlenül is támogatják a magyar csapat Bocuse d’Or felkészülését, valamint a jövő generációinak fejlődését.

A világszínvonalú eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a 19 órakor kezdődő vacsorán pedig  az alábbi menüsorra lehet számítani:

 • Kreinbacher Prestige Brut Magnum
  Üdvözlő falat: mangalica, padlizsán, karfiol
  Sült zeller consommé, fürj tojás
 • Kacsamáj, sütőtök,Tokaji
  Domaine Huet L’ Echansonne Le Mont, Sec 2014
 • Csirke, vargánya, csicsóka
  Szepsy István, Úrágya Furmint 2015
 • Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
  Gaja Rossj-Bass, Chardonnay 2016
 • Borjú, szarvasgomba, zeller, borsó
  St. Andrea, Merengő 2009
 • Alma, mandula, citromverbéna
  Demeter Zoltán, Late Harvest 2017
 • Petit fours, azaz mini édességek

Ez is érdekelhet:

étterem | Bocuse d'Or | Ørjan Johannessen | exkluzív | szulló szabina

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram