Ez a jármű lehet a koronavírus-járvány nagy nyertese

A Covid–19 hatásai az élet számos jelen vannak és lesznek is még egy darabig, a közlekedésben egészen biztosan. A koronavírus terjedése óta sokkal óvatosabbak vagyunk, és igyekszünk elkerülni például a kis, zárt térben tartózkodást idegenekkel. A személyszállítás ideális megoldása pedig, úgy tűnik, egy kölcsönvétellel Ázsiából vagy Latin-Amerikából érkezhet meg.

Az ezeken a területeken igencsak népszerű szolgáltatásról, a Budapesten is elcsíphető tuk-tukról van szó; a városi közlekedésre kitalált kis járművek ugyanis tökéletesnek tűnnek abból a szempontból, hogy a sofőr és az utasa sincs bezárva, és lényegében a szabad levegőn tartózkodva juthatnak el a célállomásra.

Az amerikai Jacksonville-ben már le is csaptak a lehetőségre: a helyi közlekedési felügyelet és a Go Tuk együttműködésének ereményeként elektromos tuk-tukokat állítanak forgalomba a város két népszerű negyedében.

Az előre foglalással igénybe vehető háromkerekűek elsősorban éttermi ebédekre vagy vacsorákra, illetve üzleti megbeszélésekre szállítják a megrendelőt.

A járműveket természetesen rendszeresen fertőtlenítik, és a szabadban mozgás ellenére kötelezővé tették a maszk viselését az utastérben.

Stephanie Dale, a Go Tuk vezérigazgatója elárulta a szolgáltatás előnyeit: "Ha meg tudjuk mutatni, hogyan lehet az embereket városon belül egyik helyről a másikra egyszerűen eljuttatni, akkor elképzelhető, hogy utána rájönnek, nem kell minden alkalommal a saját autójukba ülniük. Olyan távolságokat fedünk le, amelyek gyalog nem feltétlenül járhatóak meg kényelmesen, és olyan utcákra is bejuthatunk, ahová a buszok nem tudnak."

Jacksonville-ben az utóbbi időben megdrágultak a kisebb személyszállítási szolgáltatások, ezért a flexibilisebb, környezetkímélőbb és szűkebb helyekre bejutó elektromos tuk-tukok olcsóbb és vonzóbb alternatívát jelenthetnek a buszokhoz vagy az autókhoz képest. Amennyiben sikeres lesz ez a formáció, több amerikai városban is felbukkanhatnak a háromkerekűek.

Ez is érdekelhet:

Tényleg teljesen kivégezte a koronavírus a nagyvárosi nyaralást?

Nem mondjuk, hogy nagyon vágynánk már a világ nagyvárosaiba (de, iszonyúan), csak épp nagyon sok sebből vérzik jelenleg a történet. Körüljártuk, miért, mennyire és milyen súlyosak a sebesülések.

(Forrás: matadornetwork, fotók: Unsplash, Pixabay)

szolgáltatás | ázsia | covid-19 | háromkerekű | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom