Close
Ez a jármű lehet a koronavírus-járvány nagy nyertese

Ez a jármű lehet a koronavírus-járvány nagy nyertese

A Covid–19 hatásai az élet számos jelen vannak és lesznek is még egy darabig, a közlekedésben egészen biztosan. A koronavírus terjedése óta sokkal óvatosabbak vagyunk, és igyekszünk elkerülni például a kis, zárt térben tartózkodást idegenekkel. A személyszállítás ideális megoldása pedig, úgy tűnik, egy kölcsönvétellel Ázsiából vagy Latin-Amerikából érkezhet meg.

Az ezeken a területeken igencsak népszerű szolgáltatásról, a Budapesten is elcsíphető tuk-tukról van szó; a városi közlekedésre kitalált kis járművek ugyanis tökéletesnek tűnnek abból a szempontból, hogy a sofőr és az utasa sincs bezárva, és lényegében a szabad levegőn tartózkodva juthatnak el a célállomásra.

Az amerikai Jacksonville-ben már le is csaptak a lehetőségre: a helyi közlekedési felügyelet és a Go Tuk együttműködésének ereményeként elektromos tuk-tukokat állítanak forgalomba a város két népszerű negyedében.

Az előre foglalással igénybe vehető háromkerekűek elsősorban éttermi ebédekre vagy vacsorákra, illetve üzleti megbeszélésekre szállítják a megrendelőt.

A járműveket természetesen rendszeresen fertőtlenítik, és a szabadban mozgás ellenére kötelezővé tették a maszk viselését az utastérben.

Stephanie Dale, a Go Tuk vezérigazgatója elárulta a szolgáltatás előnyeit: “Ha meg tudjuk mutatni, hogyan lehet az embereket városon belül egyik helyről a másikra egyszerűen eljuttatni, akkor elképzelhető, hogy utána rájönnek, nem kell minden alkalommal a saját autójukba ülniük. Olyan távolságokat fedünk le, amelyek gyalog nem feltétlenül járhatóak meg kényelmesen, és olyan utcákra is bejuthatunk, ahová a buszok nem tudnak.”

Jacksonville-ben az utóbbi időben megdrágultak a kisebb személyszállítási szolgáltatások, ezért a flexibilisebb, környezetkímélőbb és szűkebb helyekre bejutó elektromos tuk-tukok olcsóbb és vonzóbb alternatívát jelenthetnek a buszokhoz vagy az autókhoz képest. Amennyiben sikeres lesz ez a formáció, több amerikai városban is felbukkanhatnak a háromkerekűek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Unsplash, Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom