Close
Ez a jármű lehet a koronavírus-járvány nagy nyertese

Ez a jármű lehet a koronavírus-járvány nagy nyertese

A Covid–19 hatásai az élet számos jelen vannak és lesznek is még egy darabig, a közlekedésben egészen biztosan. A koronavírus terjedése óta sokkal óvatosabbak vagyunk, és igyekszünk elkerülni például a kis, zárt térben tartózkodást idegenekkel. A személyszállítás ideális megoldása pedig, úgy tűnik, egy kölcsönvétellel Ázsiából vagy Latin-Amerikából érkezhet meg.

Az ezeken a területeken igencsak népszerű szolgáltatásról, a Budapesten is elcsíphető tuk-tukról van szó; a városi közlekedésre kitalált kis járművek ugyanis tökéletesnek tűnnek abból a szempontból, hogy a sofőr és az utasa sincs bezárva, és lényegében a szabad levegőn tartózkodva juthatnak el a célállomásra.

Az amerikai Jacksonville-ben már le is csaptak a lehetőségre: a helyi közlekedési felügyelet és a Go Tuk együttműködésének ereményeként elektromos tuk-tukokat állítanak forgalomba a város két népszerű negyedében.

Az előre foglalással igénybe vehető háromkerekűek elsősorban éttermi ebédekre vagy vacsorákra, illetve üzleti megbeszélésekre szállítják a megrendelőt.

A járműveket természetesen rendszeresen fertőtlenítik, és a szabadban mozgás ellenére kötelezővé tették a maszk viselését az utastérben.

Stephanie Dale, a Go Tuk vezérigazgatója elárulta a szolgáltatás előnyeit: “Ha meg tudjuk mutatni, hogyan lehet az embereket városon belül egyik helyről a másikra egyszerűen eljuttatni, akkor elképzelhető, hogy utána rájönnek, nem kell minden alkalommal a saját autójukba ülniük. Olyan távolságokat fedünk le, amelyek gyalog nem feltétlenül járhatóak meg kényelmesen, és olyan utcákra is bejuthatunk, ahová a buszok nem tudnak.”

Jacksonville-ben az utóbbi időben megdrágultak a kisebb személyszállítási szolgáltatások, ezért a flexibilisebb, környezetkímélőbb és szűkebb helyekre bejutó elektromos tuk-tukok olcsóbb és vonzóbb alternatívát jelenthetnek a buszokhoz vagy az autókhoz képest. Amennyiben sikeres lesz ez a formáció, több amerikai városban is felbukkanhatnak a háromkerekűek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Unsplash, Pixabay)

nyertes | háromkerekű | covid-19 | tuk tuk | amerika

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram