Close
Ez a szálloda a száz évvel ezelőtti áron kínálja szobáit

Ez a szálloda a száz évvel ezelőtti áron kínálja szobáit

Jöhet egy kaliforniai éjszaka öt dollárért?

Századik születésnapját ünnepli a kaliforniai Catalina szigetén található Hotel Atwater. A centenárium tiszteletére nem mindennapi akciót eszelt ki a szálloda vezetése: annyiért adja ki a szobáit, amennyibe azok az 1920-as nyitáskor kerültek.

A patinás hotel Los Angelestől nagyjából egyórányi kompozással érhető el. Elbűvölő art deco stílusban épült az óceán partjára, hangulata a múlt század elejét idézi. Nevét egy bizonyos Helen Atwater Wrigley után kapta – igen, ő a híres rágógumis família egyik tagja, aki imádta a birtokon ültetett virágok illatát szagolgatni, miközben pezsgőt kortyolgatott a teraszon.

A Hotel Atwater napokban indított szülinapi kampánya keretében visszahozza az 1920-as árakat, vagyis egy éjszakára öt dollárért – egészen pontosan 4 dollár 98 centért, tehát nagyjából ezerötszáz forintért – hajthatja álomra a fejét a vendég.

Az első száz foglalásra érvényes ajánlat július hónapban vasárnaptól csütörtökig él, minimum két éjszakás tartózkodás esetére vonatkozik (a második viszont 228 dollártól indul). Ahogy a szálloda vezetése fogalmaz, ez egy olyan lehetőség, ami egy évszázadban csak egyszer adataik meg. Az árban benne van a pezsgőfürdőzés lehetősége, valamint hozzáférés a hotel kerékpárjaihoz, amelyekkel fel lehet fedezni a környéket.

Bár a szállodát száz évvel ezelőtt építették, az utóbbi években gondos felújításon esett át, minden olyan kényelmi felszereltséggel rendelkezik, ami egy modern luxushoteltől elvárható.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: visitcatalinaisland.com)

hotel atwater | ajánlat | hotel | akció | 5 dollár

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram