Mar Moriarty osztotta meg saját receptjét, amely ízes, friss paradicsomon, fokhagymán és gazdag fűszerezésen alapul. Ráadásul nemcsak frissen fogyasztható, de le is fagyasztható, így akár nagyobb adagot is készíthetünk, hogy később pillanatok alatt fel lehessen használni.
Hozzávalók:
- paradicsom
- fokhagyma
- kakukkfű
- só,
- ecet,
- porcukor
Elkészítése
Első lépés: A sütőt előmelegítjük 50°C-ra. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk. Sózzuk és szórjunk rá egy kevés porcukrot!
Második lépés: A paradicsomdarabokra helyezzünk rá néhány gerezd fokhagymát, friss kakukkfüvet és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Hagyjuk a sütőben pihenni 8 órán át, így a paradicsom íze még koncentráltabb lesz.
Harmadik lépés: Távolítsuk el a kakukkfű szárát, majd a sült paradicsomot a fokhagymával együtt tegyük a turmixgépbe és pépesítsük! Kóstolást követően ízlésünk szerint tovább sózhatjuk és egy kevés ecettel is ízesíthetjük.
Negyedik lépés: A szószt alaposan keverjük össze kiváló minőségű olívaolajjal, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezt követően a tökéletes pizzaszószt azonnal felhasználhatjuk, de le is fagyaszthatjuk.
(Forrás: Finedininglovers, fotók: Unsplash)
szósz | pizza | paradicsomszósz | pizzaszósz | trükk
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!