Ez a tökéletes pizzaszósz titka

Mar Moriarty osztotta meg saját receptjét, amely ízes, friss paradicsomon, fokhagymán és gazdag fűszerezésen alapul. Ráadásul nemcsak frissen fogyasztható, de le is fagyasztható, így akár nagyobb adagot is készíthetünk, hogy később pillanatok alatt fel lehessen használni.

Hozzávalók:
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • só,
  • ecet,
  • porcukor
Elkészítése

Első lépés: A sütőt előmelegítjük 50°C-ra. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy tepsibe sorakoztatjuk. Sózzuk és szórjunk rá egy kevés porcukrot!

Második lépés: A paradicsomdarabokra helyezzünk rá néhány gerezd fokhagymát, friss kakukkfüvet és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Hagyjuk a sütőben pihenni 8 órán át, így a paradicsom íze még koncentráltabb lesz.

Harmadik lépés: Távolítsuk el a kakukkfű szárát, majd a sült paradicsomot a fokhagymával együtt tegyük a turmixgépbe és pépesítsük! Kóstolást követően ízlésünk szerint tovább sózhatjuk és egy kevés ecettel is ízesíthetjük.

Negyedik lépés: A szószt alaposan keverjük össze kiváló minőségű olívaolajjal, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezt követően a tökéletes pizzaszószt azonnal felhasználhatjuk, de le is fagyaszthatjuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Unsplash)

trükk | pizzaszósz | pizza | konyhai trükk | szósz | paradicsomszósz

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa