Close
Teljesen érthető, miért ez a világ legtöbbet fotózott medencéje

Teljesen érthető, miért ez a világ legtöbbet fotózott medencéje

Egészen kivételes látvány az óceánból leválasztott medence Sydney-ben.

Bondi Beachen járunk, azon a belvárostól mintegy hét kilométerre található, egy kilométer hosszú partszakaszon, amit imádnak a szörfösök és a strandolók.

És persze azok is, akik különleges körülmények között szeretnének csobbanni egy nagyot Ausztráliában – már amikor éppen megtehetik.

Utóbbi elsősorban annak függvénye, mekkora hullámok csapatják a partot, mert bizony előfordulhat, hogy komolyabb hullámverés esetén nincs lehetőség egyéni csúcsot javítani kétszáz pillangón.

Az egész évben nyitva tartó strand kúlságfaktort kimerítő medencéje sós vízzel van töltve, és olyan közel található az óceánhoz, hogy úszás közben bármikor beköszönhetnek a hullámok.

A több mint száz éve működő hely igazi jelképnek számít a városban, nem meglepő, hogy a Swim the World szerint nincs még egy medence a világon, amelyikről több fénykép készült volna.

Bár mostanság nincs lehetőség fejest ugrani a habjaiba a világjárvány miatt, minden bizonnyal hamarosan újranyithat a békeidőben kilenc ausztrál dollárba kerülő felnőttjeggyel látogatható Bondi Icebergs. Apropó Icebergs: a név egy vízimentők által 1929-ben alapított klubot takar, amely annak idején azért alakult, hogy a tagok a téli hónapokban is edzhessenek. Bondit pedig még valamikor az 1850-es években alakították ki, nevét a városrészről kapta.

Az uszodához tartozik egy étterem, illetve hűvösebb napok esetén szaunázni is lehet, aki pedig szeretne belépni az úszóklubba, még mindig megteheti, ha betartja a nyolcvan éve életben lévő szabályt: minden hónap négy vasárnapja közül legalább hármon úszik. Öt éven át!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

medence | hullám | fotózott | part | legtöbbet

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram