Close
Ez az öt hely nagyon számít a figyelmünkre

Ez az öt hely nagyon számít a figyelmünkre

Az overturism kifejezés után itt az underturism – vagyis olyan helyeket mutatunk be, melyek nemhogy nem turistásodtak el, hanem pont ellenkezőleg, a látogatók figyelmét keresik. Akad köztük jól ismert európai nagyváros is, illetve találtunk egy-két egzotikus helyet a messzi távolban.

Kuelap, Peru

Az “új Machu Picchu“.

A kör alaprajzú épületeiről híressé vált erődített várost a csacsapoják (avagy a felhőharcosok) építették Peru középső részén, Amazonas megyében. Az ókori romok, köderdő, folyó hármas keveredésével létrejött csodás romváros az Andokban őrzi az indiánok emlékét.

Kep, Kambodzsa

Bájos tengerparti város Kambodzsa déli részén. Még nem találtak oda a tömegek,

pedig francia gyarmati épületeivel, sómezőivel, borsültetvényeivel, egyedi hangulatával és festői nemzeti parkjával igen vonzó és attraktív célpont.

A századelőn az ország legnépszerűbb üdülőhelye volt, de manapság sem lehet unatkozni arrafelé: gasztronómiában igen erős a felhozatal, a szórakozási lehetőségekről nem beszélve.

Trieszt

Ugyan tiszteletet parancsoló épületeinek, kávézóinak és ételeinek jelentős része a Monarchia hangulatát idézi, Trieszt meg tudta őrizni olasz jellegét.

A hozzánk legközelebb fekvő itáliai nagyvárosban szerencsére találni olasz életérzést is: például Európa legnagyobb, tengerre néző terén, a Piazza Unitá d’Italián.

Kastélyok, paloták, tengerparti sétány, diadalív és itt-ott Budapestet idéző hangulat szerepel a kikötőváros ajánlatában.

Brüsszel

Mindjárt a kontinens egyik legszebb eklektikus terét kapjuk meg a belga fővárostól, melynek legfontosabb látnivalói nagyjából egy központban csoportosulnak.

A csodás teret 17. századból származó, szorosan egymás mellé épített barokk céhes házak ölelik, illetve számos macskaköves utca indul onnan.

A városháza is kap egy “leg” cimkét: Európa egyik legszebb polgári épületének tartják.

Guimaraes, Portugália

A grófok és királyok városa egy dombon ül. Portugália első fővárosaként volt ismert a Portóhoz közeli Guimaraes, nem hiába emlegetik “Bölcsővárosként”.

A középkori, reneszánsz hangulatú város nagy része autómentes övezet, tehát zavartalanul sétálgathatunk a macskaköves utcákon a kastélyok és a megannyi középkori, illetve gótikus épület között.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Guimaraes | nagy sztori | figyelemre méltó | brüsszel | Kuelap

FOLYTASD EZZEL

Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít egy el egy mediterrán-nyaralástól

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom