Close
Nem biztos, hogy minden epikus látnivaló életünk élménye lesz

Nem biztos, hogy minden epikus látnivaló életünk élménye lesz

Nem szeretnénk senkinek sem összetörni az álmait, mert annak ellenére érhetik fantasztikus élmények a világ ikonikus látnivalóinál, hogy esetleg azoknak akad némi hátulütőjük. Mutatunk öt olyan helyet, melyeknél nem árt tisztában lenni az apróbetűs résszel sem, akkor talán kevésbé éri csalódás a nagy reményekkel érkezett látogatót.

Inka-ösvény

Az inkák szent zarándokútja földünk talán legnépszerűbb túraútvonala is egyben, amely Peru bámulatos tájain át halad Cusco városától a Szent Völgyön át a Machu Picchuig. A hosszabb utak egyes szakaszai viszont négyezer méter fölötti magasságba visznek, ezért fennáll a hegyibetegség veszélye.

Az ösvényre mindössze ötszáz ember léphet be naponta (a jegyet hónapokkal előtte le kell foglalni), amiből csupán kétszáz a turista – a többi túravezető vagy más személyzet.

Jobban járunk egy csendesebb szakasszal, amely legalább annyira szép, és engedély sem kell a belépéshez. Ilyen például a Salkantay-út.

Stonehenge

A druidák nyomát őrző, több tonnás darabokból álló sziklakör letaglózó látvány.

Azt gondolnánk, élőben is hanyatt esünk tőle, ami elképzelhető, hogy megtörténik, de az biztos, hogy a húszfontos belépő ellenére csak tisztes távolságból csodálhatjuk meg.

Nem lehet közel menni hozzá, és a misztikus élményt a közeli autópálya zaja is csökkenti.

A tömeg miatt érdemes inkább korán reggel felkeresni.

Holt-tenger

Az ásványi anyagokban gazdag, élénk színű és balzsamos tenger (valójában tó) hosszú évek óta csábítgatja a turistákat, akik közül sokan csak egy pipaként tekintenek rá a listán.

Kétségkívül felejthetetlen pillanatokat okoz a vízen lebegés Izrael és Jordánia határán, csakhogy a víz rendkívül magas sótartalma miatt komoly fájdalmakat is okozhat (kiváltképp, ha itt-ott sebek találhatóak a testünkön), és a szemet is csípheti.

Nem is annyira felemelő élmény.

Marina Bay Sands Resort

Jó eséllyel megdöntjük saját lájkrekordunkat az Instagramon, ha a szingapúri Marina Bay Sands tetején található végtelenített medencében – mely kategóriájában a világ legnagyobbja – lövünk egy szelfit, háttérben a lemenő nappal.

Igen ám, de a hotel szinte összes vendége hasonló ördögi tervet forgat a fejében, ebből pedig az következik, hogy óriási a tülekedés a legizgalmasabbbak számító helyeken a medence szélén, az úszkálás meg szinte élvezhetetlen benne.

Nem utolsósorban a medencét kizárólag a szálloda vendégei használhatják.

Grand Canyon Skywalk

Több mint egy kilométer magasból lenézni a világ egyik legdöbbentesebb kanyonjára, megismételhetetlen élménynek tűnik – és kis túlzással az is marad. Las Vegastól úgy három órán át kell nyomnunk a pedált a lenyűgöző helyszínig, ahol aztán csúcsidőben könnyen lehet, hogy ugyanennyi idő telik majd el a bejutással.

A kevésbé tájékozottakat azt követően érheti a lesújtó tény: az üvegpadlós kilátón tilos fényképeket készíteni. Emlékképet persze vihetünk magunkkal, darabonként tizenhat dollárért készítenek rólunk nyomtatott fotót.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

holt-tenger | Marina Bay Sands Resort | Grand Canyon Walk | bakancslista | Stonehenge

FOLYTASD EZZEL

Vacsoráznál az Outlander sztárjával? Ezen a tematikus luxusutazáson megteheted

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom