Nem biztos, hogy minden epikus látnivaló életünk élménye lesz

Nem szeretnénk senkinek sem összetörni az álmait, mert annak ellenére érhetik fantasztikus élmények a világ ikonikus látnivalóinál, hogy esetleg azoknak akad némi hátulütőjük. Mutatunk öt olyan helyet, melyeknél nem árt tisztában lenni az apróbetűs résszel sem, akkor talán kevésbé éri csalódás a nagy reményekkel érkezett látogatót.

Inka-ösvény

Az inkák szent zarándokútja földünk talán legnépszerűbb túraútvonala is egyben, amely Peru bámulatos tájain át halad Cusco városától a Szent Völgyön át a Machu Picchuig. A hosszabb utak egyes szakaszai viszont négyezer méter fölötti magasságba visznek, ezért fennáll a hegyibetegség veszélye.

Az ösvényre mindössze ötszáz ember léphet be naponta (a jegyet hónapokkal előtte le kell foglalni), amiből csupán kétszáz a turista – a többi túravezető vagy más személyzet.

Jobban járunk egy csendesebb szakasszal, amely legalább annyira szép, és engedély sem kell a belépéshez. Ilyen például a Salkantay-út.

Stonehenge

A druidák nyomát őrző, több tonnás darabokból álló sziklakör letaglózó látvány.

Azt gondolnánk, élőben is hanyatt esünk tőle, ami elképzelhető, hogy megtörténik, de az biztos, hogy a húszfontos belépő ellenére csak tisztes távolságból csodálhatjuk meg.

Nem lehet közel menni hozzá, és a misztikus élményt a közeli autópálya zaja is csökkenti.

A tömeg miatt érdemes inkább korán reggel felkeresni.

Holt-tenger

Az ásványi anyagokban gazdag, élénk színű és balzsamos tenger (valójában tó) hosszú évek óta csábítgatja a turistákat, akik közül sokan csak egy pipaként tekintenek rá a listán.

Kétségkívül felejthetetlen pillanatokat okoz a vízen lebegés Izrael és Jordánia határán, csakhogy a víz rendkívül magas sótartalma miatt komoly fájdalmakat is okozhat (kiváltképp, ha itt-ott sebek találhatóak a testünkön), és a szemet is csípheti.

Nem is annyira felemelő élmény.

Marina Bay Sands Resort

Jó eséllyel megdöntjük saját lájkrekordunkat az Instagramon, ha a szingapúri Marina Bay Sands tetején található végtelenített medencében – mely kategóriájában a világ legnagyobbja – lövünk egy szelfit, háttérben a lemenő nappal.

Igen ám, de a hotel szinte összes vendége hasonló ördögi tervet forgat a fejében, ebből pedig az következik, hogy óriási a tülekedés a legizgalmasabbbak számító helyeken a medence szélén, az úszkálás meg szinte élvezhetetlen benne.

Nem utolsósorban a medencét kizárólag a szálloda vendégei használhatják.

Grand Canyon Skywalk

Több mint egy kilométer magasból lenézni a világ egyik legdöbbentesebb kanyonjára, megismételhetetlen élménynek tűnik – és kis túlzással az is marad. Las Vegastól úgy három órán át kell nyomnunk a pedált a lenyűgöző helyszínig, ahol aztán csúcsidőben könnyen lehet, hogy ugyanennyi idő telik majd el a bejutással.

A kevésbé tájékozottakat azt követően érheti a lesújtó tény: az üvegpadlós kilátón tilos fényképeket készíteni. Emlékképet persze vihetünk magunkkal, darabonként tizenhat dollárért készítenek rólunk nyomtatott fotót.

Ez is érdekelhet:

Bakancslista 2019-re: huszonöt hely, amit látni kell idén

Persze nem lesz könnyű valamennyit kipipálni, talán nem is lehet, de felfoghatjuk afféle motivációs listának is.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

látnivalók | peru | machu picchu | Marina Bay Sands Resort | hátrány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom