Close
Ezekben a városokban a legdrágább új életet kezdeni

Ezekben a városokban a legdrágább új életet kezdeni

Három svájci az első tízben.

Ha külföldi munkavállalásban gondolkodunk, érdemes alaposan körbejárni a témát, hiszen vannak olyan városok, ahová meglehetősen drága mulatságnak számít elköltözni. Ebben segít a legdrágább városokat vizsgáló egyik legfrissebb kutatás, ami még idén márciusban készült,

tehát a világjárvány hatásait nem tudta figyelembe venni.

A Mercer cég által összeállított rangsorban egy örök favorit, Hongkong végzett az élen; a politikai zavargások és extrém magas ingatlanárak miatt jelenleg a hét és fél milliós metropoliszban a legdrágább élni. A második némi meglepetésre a türkmenisztáni Asgabat lett, melynek oka a gazdasági válságban, az élelmiszerhiányban és a hiperinflációban keresendő.

A képzeletbeli dobogóra még Tokió állhatott fel, New York csak hatodikként zárt. A megélhetést leginkább befolyásoló tényezők közé a devizaárak ingadozása, a szolgáltatások és a szállások költségének emelkedése került.

Érdekesség, hogy a tíz legdrágább városból hatot Ázsiában kell keresni, míg a három európai mindegyike Svájcban található. Az Afrika üzleti fővárosaként emlegetett nigériai Lagos (18.) pedig megelőzte a 19. helyen végzett Londont.

Ami a másik végletet illeti, a Mercer szerint a 209.-ként, vagyis utolsóként rangsorolt Tuniszban a legkedvezőbbek a feltételek, a tunéziai fővárost a namíbiai Windhoek és az üzbegisztáni Taskent előzi közvetlenül, tehát ezekben a városokban a legolcsóbb az élet.

A legdrágább városok élmezőnye:

1. Hongkong
2. Asgabat (Türkmenisztán)
3. Tokió (Japán)
4. Zürich (Svájc)
5. Szingapúr
6. New York (USA)
7. Sanghaj (Kína)
8. Bern (Svájc)
9. Genf (Svájc)
10. Peking (Kína)

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

legdrágább városok | toplista | külföld | munkavállalás | élet

FOLYTASD EZZEL

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram