Close
Ezekben a városokban a legdrágább új életet kezdeni

Ezekben a városokban a legdrágább új életet kezdeni

Három svájci az első tízben.

Ha külföldi munkavállalásban gondolkodunk, érdemes alaposan körbejárni a témát, hiszen vannak olyan városok, ahová meglehetősen drága mulatságnak számít elköltözni. Ebben segít a legdrágább városokat vizsgáló egyik legfrissebb kutatás, ami még idén márciusban készült,

tehát a világjárvány hatásait nem tudta figyelembe venni.

A Mercer cég által összeállított rangsorban egy örök favorit, Hongkong végzett az élen; a politikai zavargások és extrém magas ingatlanárak miatt jelenleg a hét és fél milliós metropoliszban a legdrágább élni. A második némi meglepetésre a türkmenisztáni Asgabat lett, melynek oka a gazdasági válságban, az élelmiszerhiányban és a hiperinflációban keresendő.

A képzeletbeli dobogóra még Tokió állhatott fel, New York csak hatodikként zárt. A megélhetést leginkább befolyásoló tényezők közé a devizaárak ingadozása, a szolgáltatások és a szállások költségének emelkedése került.

Érdekesség, hogy a tíz legdrágább városból hatot Ázsiában kell keresni, míg a három európai mindegyike Svájcban található. Az Afrika üzleti fővárosaként emlegetett nigériai Lagos (18.) pedig megelőzte a 19. helyen végzett Londont.

Ami a másik végletet illeti, a Mercer szerint a 209.-ként, vagyis utolsóként rangsorolt Tuniszban a legkedvezőbbek a feltételek, a tunéziai fővárost a namíbiai Windhoek és az üzbegisztáni Taskent előzi közvetlenül, tehát ezekben a városokban a legolcsóbb az élet.

A legdrágább városok élmezőnye:

1. Hongkong
2. Asgabat (Türkmenisztán)
3. Tokió (Japán)
4. Zürich (Svájc)
5. Szingapúr
6. New York (USA)
7. Sanghaj (Kína)
8. Bern (Svájc)
9. Genf (Svájc)
10. Peking (Kína)

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom