Nem nagyon találni szebb helyet Svájcban a vízesések völgyénél

Svájc esetében óvatosan kell bánni bizonyos jelzőkkel, de megkockáztatjuk: az UNESCO Világörökségének védelmét élvező Jungfrau-régió az alpesi ország legszebb vidéke. Olyan hely, ahol nincs nehéz dolga egy festőnek, ha élete tájképében gondolkodik és az arra járó turistának sem kell sokat agyalnia, melyik filtert használja az Insta-fotóihoz. Merthogy fölösleges. 

A régió négy városból – Grindelwald, Murren, Lauterbrunnen, Wengen –, illetve három hegyóriásból tevődik össze.

A gleccserek vájta impozáns völgyben fekvő, alig több mint kétezer lakosú Lauterbrunnen városán keresztülfolyik egy folyó, hatalmas sziklák ölelik át, képeslapra illő alpesi rétek határolják, és ha ez a csomag nem lenne elég idilli, hetvenként robajló vízesést is találni a környéken.

Svájc egyik legnagyobb természetvédelmi területe ez, ahol a meredek sziklafalakról több tucat, ötven- és százméteres zuhatag morajlik.

Közülük kiemelkedik a sziklafalak mögött bújkáló, kétszáz méter magas Trümmelbach-vízesés, valamint az ennél is nagyobb Staubbach, amely egyike Európa legnagyobb szabadon eső vízeséseinek.

Nem csoda, hogy a tökéletes alpesi életérzést megadó völgy megihlette például a fiatal J.R.R. Tolkient, aki ifjú éveiben, valamikor még a 20. század elején eljutott Lauterbrunnenbe is, amikor átutazott az Alpokon, és az álomszép környezet olyannyira elvarázsolta, hogy innen merített inspirációt a Gyűrűk ura látványvilágához.

A 13. században alapított Lauterbrunnent egyébként a legegyszerűbben Interlaken felől, vonattal vagy közúton lehet megközelíteni.

Ez is érdekelhet:

Ez a luxuskategóriás vonatút a svájci Alpok legszebb részein kalauzol keresztül

A Glacier Express felejthetetlen utazást kínál, egy nyolc órán tartó kalandot, ami alatt megcsodálhatjuk a svájci Alpok leggyönyörűbb szakaszát.

(Fotók: Pixabay, Unsplash)

szikla | Lauterbrunnen | alpesi | táj | vízesés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom