Close
Nem nagyon találni szebb helyet Svájcban a vízesések völgyénél

Nem nagyon találni szebb helyet Svájcban a vízesések völgyénél

Svájc esetében óvatosan kell bánni bizonyos jelzőkkel, de megkockáztatjuk: az UNESCO Világörökségének védelmét élvező Jungfrau-régió az alpesi ország legszebb vidéke. Olyan hely, ahol nincs nehéz dolga egy festőnek, ha élete tájképében gondolkodik és az arra járó turistának sem kell sokat agyalnia, melyik filtert használja az Insta-fotóihoz. Merthogy fölösleges. 

A régió négy városból – Grindelwald, Murren, Lauterbrunnen, Wengen –, illetve három hegyóriásból tevődik össze.

A gleccserek vájta impozáns völgyben fekvő, alig több mint kétezer lakosú Lauterbrunnen városán keresztülfolyik egy folyó, hatalmas sziklák ölelik át, képeslapra illő alpesi rétek határolják, és ha ez a csomag nem lenne elég idilli, hetvenként robajló vízesést is találni a környéken.

Svájc egyik legnagyobb természetvédelmi területe ez, ahol a meredek sziklafalakról több tucat, ötven- és százméteres zuhatag morajlik.

Közülük kiemelkedik a sziklafalak mögött bújkáló, kétszáz méter magas Trümmelbach-vízesés, valamint az ennél is nagyobb Staubbach, amely egyike Európa legnagyobb szabadon eső vízeséseinek.

Nem csoda, hogy a tökéletes alpesi életérzést megadó völgy megihlette például a fiatal J.R.R. Tolkient, aki ifjú éveiben, valamikor még a 20. század elején eljutott Lauterbrunnenbe is, amikor átutazott az Alpokon, és az álomszép környezet olyannyira elvarázsolta, hogy innen merített inspirációt a Gyűrűk ura látványvilágához.

A 13. században alapított Lauterbrunnent egyébként a legegyszerűbben Interlaken felől, vonattal vagy közúton lehet megközelíteni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom