Close
Nem nagyon találni szebb helyet Svájcban a vízesések völgyénél

Nem nagyon találni szebb helyet Svájcban a vízesések völgyénél

Svájc esetében óvatosan kell bánni bizonyos jelzőkkel, de megkockáztatjuk: az UNESCO Világörökségének védelmét élvező Jungfrau-régió az alpesi ország legszebb vidéke. Olyan hely, ahol nincs nehéz dolga egy festőnek, ha élete tájképében gondolkodik és az arra járó turistának sem kell sokat agyalnia, melyik filtert használja az Insta-fotóihoz. Merthogy fölösleges. 

A régió négy városból – Grindelwald, Murren, Lauterbrunnen, Wengen –, illetve három hegyóriásból tevődik össze.

A gleccserek vájta impozáns völgyben fekvő, alig több mint kétezer lakosú Lauterbrunnen városán keresztülfolyik egy folyó, hatalmas sziklák ölelik át, képeslapra illő alpesi rétek határolják, és ha ez a csomag nem lenne elég idilli, hetvenként robajló vízesést is találni a környéken.

Svájc egyik legnagyobb természetvédelmi területe ez, ahol a meredek sziklafalakról több tucat, ötven- és százméteres zuhatag morajlik.

Közülük kiemelkedik a sziklafalak mögött bújkáló, kétszáz méter magas Trümmelbach-vízesés, valamint az ennél is nagyobb Staubbach, amely egyike Európa legnagyobb szabadon eső vízeséseinek.

Nem csoda, hogy a tökéletes alpesi életérzést megadó völgy megihlette például a fiatal J.R.R. Tolkient, aki ifjú éveiben, valamikor még a 20. század elején eljutott Lauterbrunnenbe is, amikor átutazott az Alpokon, és az álomszép környezet olyannyira elvarázsolta, hogy innen merített inspirációt a Gyűrűk ura látványvilágához.

A 13. században alapított Lauterbrunnent egyébként a legegyszerűbben Interlaken felől, vonattal vagy közúton lehet megközelíteni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom