Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából. Háromféle előételt, egy könnyed levest, egy isteni főételt, és egy krémesen lágy desszertet ajánlunk.

Sajtgolyók

Egy pohár bor, egy szem szőlő sajtba rejtve, pisztáciába hempergetve. Mi lehetne ennél tökéleteseb nyitánya egy ünnepi vacsorának?

A sajt választásánál törekedjünk arra, hogy jól formázható, puhábbat használjunk, amelynek az íze jól harmonizál a szőlő édességével!

Füstölt lazac

A lazac füstös ízvilágát remekül kiegészíti a creaker és a krémsajt.

Rendkívül egyszerű, de annál finomabb amouse bouche-t kapunk, ha a kekszre teszünk egy kevés kaporral ízesített krémsajtot, és arra helyezünk egy falatnyi lazacot.

Garnéla koktél

Klasszikus előételnek számít a garnélakoktél, pontosan ezért nem lehet vele mellé lőni.

Ráadásul a garnéla öt perc alatt elkészíthető, így a fogás nemcsak ízletes, de gyorsan tálalható is.

Gyömbéres paradicsomleves

A klasszikus olasz paradicsomlevesen tudunk csavarni egyet, ha tovább ízesítjük egy kevés friss gyömbérrel és minimális tabasco szósszal, amely így még ünnepibb hangulatot kelt majd a különleges fűszerezettsége miatt.

Caprese

A leves után nem maradhat el a saláta sem.

Maradva az olasz vonalon, friss bivalymozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal készítsük egy könnyű capresét, amely remekül felvezeti a főételünket!

Bárányborda

Friss fűszernövényekkel, fokhagymával és dijoni mustárral ízesített,

tökéletesre sütött bárányborda egy ízes mártással fejedelmi főétel lehet karácsonykor.

Készíthetünk mellé egyszerű sült zöldségekből köretet, de a krokett is tökéletes választás lehet!

Csokoládé mousse

A csokoládé mousse torta egy réteg puha piskótából, egy feszes krémből és egy réteg étcsokoládéból áll.

Ha ennél egy fokkal egyszerűbb desszertet álmodtunk meg, érdemes a mousse-t lágyabb állagúra készíteni, és martinis pohárban pohárkrémként kínálni.

Ez is érdekelhet:

Jamie Oliver legütősebb vegán receptjeivel lesz különleges az ünnepi vacsora

A menüsort elnézve kicsit sem hiányzik a hús a fogásokból. 

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

karácsony | főétel | menü | előétel | ünnepi menü

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom