Close
Ezekre a helyekre lehet most utazni karanténkötelezettség nélkül

Ezekre a helyekre lehet most utazni karanténkötelezettség nélkül

Közeli és távoli országokat ajánlunk.

Több olyan ország van, ahol jelen állás szerint nemhogy karanténba nem kell vonulni megérkezéskor, de még negatív PCR-tesztet sem kérnek. A Petrazworld összegyűjtötte azokat a helyeket, ahová most különösebb procedúra nélkül beutazhatunk.

Indulás előtt azonban mindenképpen érdemes tájékozódni az aktuális szabályokról, hiszen a helyzet napról napra változhat.

Szintén lényeges tudnivaló, hogy Magyarországra érkezéskor továbbra is érvényben van a kötelező tíznapos karantén, melyet két darab, 48 órás különbséggel elvégzett, negatív PCR-teszttel lehet kiváltani.

Az összeállításból kiderül, hogy 72 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel lehet belépni Spanyolország és a Kanári-szigetek területére. Zanzibár, Dominika, Mexikó és a közeli Montenegró, valamint Bosznia-Hercegovina azon kevés helyek egyike, ahol teljes teszt- és karanténkötelezettség nélkül élvezhető egy januári pihenés.

A Maldív-szigeteken egy darab negatív PCR-tesztet kell bemutatni érkezéskor, amely 96 óránál nem régebbi keltezésű, a Budapestről öt óra alatt elérhető Dubajban elég egy 96 órával előbb készült negatív Covid-teszt.

Bővebb információk itt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Petrazworld, fotók: Pixabay)

érkezés | utazás | karantén | PCR-teszt | szabályok

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram