Close
Dubajban megint kitaláltak valamit, ami új szintre emeli a luxust

Dubajban megint kitaláltak valamit, ami új szintre emeli a luxust

A világvárosban tudnak egy-két dolgot a felső kategóriás hotelekről – gondoljunk csak az ott található hétcsillagos Burdzs Al Arabra vagy a világ legmagasabban fekvő szállodáira –, de most még ezeket is lepipálhatják.

Bemutatták ugyanis a még épülő úszó szállodát, amely a sivatagi metropolisz következő ikonikus szálláshelye lehet. Sea Palace névre keresztelték a vízen hömpölygő resortot, melyet Seagate Shipyard nevű hajógyártó cég épít. Az üdülőhely egy luxusszállodából áll, amit hat lebegő ház ölel körbe – mindegyik leválhat és elindulhat.

Az épületeket üvegfenekű csónakok ihlették, az enteriőr átlátszó padlókból és az Aston Martin által tervezett bútorokból áll majd.

Az okosházakat automatikus intelligens rendszer működteti, amely magában foglalja például a napenergia-paneleket, a szemetet újrahasznosítható rendszert vagy éppen az önsterilizáló légszűrőt.

Mohammed El Bhawravi, a Seagate Hajógyár alapítója szerint a projekt fellendíti majd a város érthető okok miatt hanyatlóban lévő idegenforgalmát. Jelenleg nagyjából hatvanöt százalékos állapotban vannak a házikók, az építkezés már az utolsó szakszban tart.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Lonely Planet, Seagate Shipyard)

szálloda | dubaj | átlátszó | úszó | luxus

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom