Close
Lehet, hogy Dubaj lesz az új Amszterdam

Lehet, hogy Dubaj lesz az új Amszterdam

Eddig nem feltétlenül a bringázás jutott eszünkbe a sivatagi szupervárosról, a helyzet azonban nagyot változhat.

A Dubaj koronahercege által meghirdetett új kezdeményezés ugyanis kerékpárbaráttá tenné a metropoliszt. Az elképzelés a Dubai Vision 2021 projekt része, amelynek értelmében az Egyesült Arab Emírségek megalapításának ötvenedik évfordulójáig a világ egyik legjobb helyévé válna a város, ahol jó élni és dolgozni.

Mindez azt jelentené, hogy nemcsak a szupergyors autókról és a többsávos autósztrádákról lenne ismert Dubaj, hanem a kerékpárokról is. Ehhez kapcsolódóan korábban már prezentáltak egy nyolcszáz bringát tartalmazó kerékpárflottát, melyet “annyit fizetsz, amennyit használod” alapon működtetnek.

A tervek szerint hamarosan 3500 bicikli lenne az utcákon, és 350 darab napelemes állomással bővülne még a sivatag ékessége.

“A szolgáltatás nagy mértékben hozzájárul Dubaj fenntarthatóságra való törekvéseihez, továbbá arra ösztönzi a helyieket és a turistákat, hogy aktív és egészséges életet éljenek. Az új közlekdési opció pedig javítja a városon belüli mobilitást is” – mondta Mattar Mohammed Al Tayer, a Dubai Roads and Transport Authority igazgatója.

Dubaj 2013-ban elsőként vezette be a közel-keleti térségben a közösségikerékpár-használatot. A metropoliszban jelenleg 425 kilométernyi kerékpárút található, ezt 2023-ra 650 kilométerre bővítenének.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Getty Images)

város | bicikli | bringa | projekt | dubaj

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom