Close
Lehet, hogy Dubaj lesz az új Amszterdam

Lehet, hogy Dubaj lesz az új Amszterdam

Eddig nem feltétlenül a bringázás jutott eszünkbe a sivatagi szupervárosról, a helyzet azonban nagyot változhat.

A Dubaj koronahercege által meghirdetett új kezdeményezés ugyanis kerékpárbaráttá tenné a metropoliszt. Az elképzelés a Dubai Vision 2021 projekt része, amelynek értelmében az Egyesült Arab Emírségek megalapításának ötvenedik évfordulójáig a világ egyik legjobb helyévé válna a város, ahol jó élni és dolgozni.

Mindez azt jelentené, hogy nemcsak a szupergyors autókról és a többsávos autósztrádákról lenne ismert Dubaj, hanem a kerékpárokról is. Ehhez kapcsolódóan korábban már prezentáltak egy nyolcszáz bringát tartalmazó kerékpárflottát, melyet “annyit fizetsz, amennyit használod” alapon működtetnek.

A tervek szerint hamarosan 3500 bicikli lenne az utcákon, és 350 darab napelemes állomással bővülne még a sivatag ékessége.

“A szolgáltatás nagy mértékben hozzájárul Dubaj fenntarthatóságra való törekvéseihez, továbbá arra ösztönzi a helyieket és a turistákat, hogy aktív és egészséges életet éljenek. Az új közlekdési opció pedig javítja a városon belüli mobilitást is” – mondta Mattar Mohammed Al Tayer, a Dubai Roads and Transport Authority igazgatója.

Dubaj 2013-ban elsőként vezette be a közel-keleti térségben a közösségikerékpár-használatot. A metropoliszban jelenleg 425 kilométernyi kerékpárút található, ezt 2023-ra 650 kilométerre bővítenének.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Harminc centi friss hóval vár Magyarország legnagyobb sícentruma
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom