Close
Ezt a dubaji megoldást akár az itthoni irodákban is be lehetne vezetni

Ezt a dubaji megoldást akár az itthoni irodákban is be lehetne vezetni

Sokszor okozott már kényelmetlenséget a társadalmi távolság betartása (vagy éppen annak hiánya), ezért egy dubaji médiavállalatnál érdekes praktikával álltak elő a kellemetlen szituációk megelőzésére.

A napokban mintegy száz dolgozó tért vissza a cég irodaházába, ez pedig sokak komfortérzetét negatívan befolyásolta. Hogy mindenki számára egyértelműek legyenek a közeledési szabályok, valamennyi dolgozó különböző színű karkötőt kap, amelyek azt jelzik, az illető milyen jellegű interakcióra nyitott a napi munka során, hiszen nem minden esetben lehet tudni a másikról, honnan jött, hol járt, kivel került kapcsolatba.

A Create Media Group recepcióján háromféle kiegészítőből választhatnak az alkalmazottak: a zöldet viselőkkel mehet az ökölpacsis üdvözlés is, a sárgát hordók hajlandóak beszélgetésre, de érintkezés nélkül, akin pedig piros karkötő díszeleg, azt inkább jobb messziről elkerülni.

Világos és egyértelmű jelzések.

A dolgozók nagy része örömmel üdvözölte az újdonságot. “Fotózással foglalkozunk, vagyis rengeteg emberrel kerülünk kapcsolatba. A családomban nagyon sok az idősebb rokon, ezért minden óvintézkedést meg kell tennem” – mondta a sárga színű karkötőt hordó Mohammed Abu Jusszef, a cég közösségi média-menedzsere.

Az Egyesült Arab Emírségekben egyébként riasztóan nőttek az esetszámok az elmúlt hetekben, ezért akár az éjszakai fertőtlenítést is bevezethetik az ország azon területein, ahol a legtöbb fertőzöttet regisztrálták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash, Pixabay)

covid-19 | biztonság | napi | társadalmi távolságtartás | iroda

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram