Close
Kutyák segítenek a koronavírus elleni küzdelemben Dubajban

Kutyák segítenek a koronavírus elleni küzdelemben Dubajban

Kilencvenkét százalékos pontossággal dolgoznak a négylábúak.

Minden segítséget bevetnek a dubaji repülőtéren a Covid–19 elleni harcban – most éppen rendőrkutyákat alkalmaznak.

A jelenlegi protokoll szerint a júliusban újranyitott Egyesült Arab Emírségekbe érkezőknek kilencvenhat óránál nem régebbi, negatív koronavírus-tesztet kell bemutatniuk, de nem ússzák meg a vizsgálatot a magas kockázatú országokból beutazók, valamint a tüneteket mutatók sem. Ebben a vírust kiszagolni képes kutyák segítik a hatóságokat.

Az eljárás úgy működik, hogy a helyi egészségügyi tisztviselők verejtékmintát vesznek az utasoktól, amit egy edénybe helyeznek, a különleges kiképzést kapott négylábúak pedig biztonságos távolságból megszaglásszák és ha pozitív eredményt jeleznek, az utas kénytelen alávetnie magát egy garatminta-vizsgálatnak is.

Az ebek rendkívül hatékonyak: a belügyminisztérium tájékoztatása szerint száz esetből kilencvenkétszer nem tévedtek.

Ez persze nem csoda, hiszen jóval fejlettebb szaglással rendelkeznek, az orruk akár százezerszer is érzékenyebb lehet, mint az emberé. Természetesen erre a feladatra nem minden kutya alkalmas, plusz a kiképzés speciális laboratóriumot és különleges felszereléseket igényel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

repülőtér | kutyák | dubaj | alkalmaznak | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram