Close
Ezért az öt világhírű látnivalóért alaposan meg kell küzdeni

Ezért az öt világhírű látnivalóért alaposan meg kell küzdeni

A járatlan utak nehezek. És okkal azok. Olyan világhírű látnivalókat mutatunk, melyek megközelítéséhez erő, kitartás, türelem és szerencse szükséges.

Baia do Sancho

A világ legszebb strandjainak egyike Baia do Sancho (és erről „papírja” is van), ez a Brazília partjaitól nem messze található kis sziget. Vagyis, talán mégis messze van, mert nagyjából egy órát kell repülni oda a szárazföldről – és csupán két városból, Reciféből és Natalból indulnak járatok.

A híres strand a Parque Nacional Marinho de Fernando de Noronha nemzeti park része, tehát oda belépőt kell vásárolni (ami 53 dollár), hogy aztán kezdetét vegye egy csöppet sem veszélytelen túra a partra, amely fából tákolt ösvényen, keskeny alagúton, meredek sziklafalak között vezet, és még egy szintén meredek létrán is le kell ereszkednie a bátor vállalkozónak. Az odaút ráadásul összehangolást igényel a parkőrökkel és a visszatérőkkel, merthogy a szűk ösvényt egyszerre kevesen használhatják.

The Wave

Az Arizona és Utah határán fekvő hullámformájú homokkő alakzat akkor katapultált legtöbbünk bakancslistájára, amikor a Microsoft a Windows 7-háttérképei közé tette. Hirtelen annyian lepték el a tényleg csodálatos helyet, hogy veszélybe került annak ökoszisztémája, ezért korlátozni kellett a látogatók számát.

Ennek eredményeként naponta csupán húsz ember léphet be, így a Wave napjaink egyik legáhitottabb helye lett.

 

Nem elég, hogy lottóötössel felérő mázli kell ahhoz, hogy saját szemünkkel lássuk (sorsolnak a jelentkezők közül), a House Rock Valley Roadon haladva jó néhány mérföldet nehezített körülmények között, az időjárástól függően akár járhatatlan utakon kell megtennünk érte.

Hillier-tó

A szokatlan színű tavat nem lesz egyszerű kipipálni a listán. Még mindig rejtély a tudósok előtt egyébként, miért ilyen színben pompázik a különös ausztrál tó, a legvalószínűbb magyarázat szerint egy alga felelős a rózsaszín világért.

A megközelítése elég bajos: a kontinens nyugati felében, a Cape Arid Nemzeti Parkban található, hetven mérföldre Esperance-tól, és mintegy nyolcórányi autóútra Perth városától. Chartergépet vagy hajót és vezetőt kell bérelni ahhoz, hogy láthassuk a víztükrét.

Ciudad Perdida

Kolumbia elveszett városát a Machu Picchu előtt hatszázötven évvel, 800 körül építették. A 1500-as években, a spanyol hódítás idején elhagyták, hogy aztán 1970 körül újra felfedezze magának a világ.

A Sierra Nevada de Santa Marta hegyei között rejtőző maradványokhoz három-hat napnyi kőkemény túrázás után lehet csak eljutni, meredek lejtőkön keresztül, olykor elviselhetetlen hőségben, rovartámadások közepette.

Húsvét-szigetek

A vulkanikus kőzetből kivájt szobrokat, az úgynevezett moaikat a 12. és a 16. század között készítették a polinéziai őslakosok – pontosan nem tudni, miért. A kilencszáz darab monumentális alkotás mindegyike valószínűleg ősök képmása lehetett.

Kimerítő repülőút árán lehet eljutni csak a legendás szobrokhoz – Chiléből.

Mindössze egy légitársaság indít járatokat a Húsvét-szigetekre, naponta csupán egy gép száll fel Santiagóból, és egy Tahitiről.

Mindkettő nagyjából hatórás utazást követően érkezik meg a történelmi helyre.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Ciudad Perdida | világhírű | chile | usa | látnivalók

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram