Close
Ezért az új budapesti hotelért rajong a világ

Ezért az új budapesti hotelért rajong a világ

Nyúlfarknyi budapesti történetmesélés és a főváros jelenleg legtöbb turistát vonzó tulajdonságai és látványosságai után a Daily Mail újságírója hamar rátér a szállásadó Podmaniczky utcai Mystery Hotelre. A tavalyi évben nyitott szálloda vendégéjszakái mellett rooftop bárt és mesés sparészleget is tartogat a vendégek és a luxusra vágyók számára. 

Az újságírót elsősorban az ragadta meg, ahogyan a szebb idők értékeit és a jelen modern megoldásait ötvözték, ahogy ízléssel megfér egymás mellett a súlyos bársonyfüggöny, a korinthoszi oszlopfők, a pepita padlózat és a 21. századi fricskával turbózott festmények. Nem feledkezett el megemlíteni, hogy az épület egykor a Magyarországi Symbolikus Nagypáholyvagyis a szabadkőművesek székhelye volt. Erre utaló jeleket, szimbólumokat bőven találunk a Podmaniczky utca 45. alatt.

James Murphy elalélt a gyönyörű csillároktól, melyek elbűvölték mind a bejáratnál, mind a bálteremből átalakított reggeliző hallban.

Írásában többször kiemeli, hogy annak sem kell megijednie a túlzott rokokótól, aki inkább modern hotelekben szeret időt tölteni, mivel éppen annyira történelmi és klasszikus, amennyire az még nem lesz terhes.

Sőt, inkább izgalmas az egész fúzió, hiszen egy steril szálloda helyett történelemmel átitatott falak között járunk, de mégis nagyon mai az egész.

Valószínűleg ez volt a hotel megálmodóinak eredeti koncepciója – és sikerült is elérni ezt a kellemesen kontrasztos hatást.

Mi is értekeztünk már róla, hogy megjelent a szótárakban az Instagram-kompatibilis szó, mi több, utazási összefoglalók és toplisták születnek a legfotogénebb helyekről, és Murphy sem tudott elmenni a tény mellett, hogy a Mystery Hotel meglehetősen jól mutat a fényképezőgép/telefon képernyőjén is. Sőt, az elmúlt idők legmutatósabbjának írja le.

Kicsit kalandozván a szálloda honlapján, megannyi szimpatikus extra tűnik fel, melyek közül az egyik az, hogy a hely állatbarát, ahol csekély felár ellenében kedvencünk is velünk tarthat a királyi palazzóba.

Remekül kihasználják a hotel tetejét is: nyáron már koktélozhattunk ott, a szabad ég alatt, rálátással az ikonikus fővárosi kupolákra, a megannyi belvárosi tetőre.

A Secret Garden Spa nemcsak a szállóvendégek kiváltsága: a pihenni vágyók háromórás és napijegyet is válthatnak a dzsungel tematikájú rekreációs központba.

Ez is érdekelhet:


(Fotók: Mystery Hotel)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom