Még a nyár közepén, a legnagyobb kánikulában is gyakran érezhetjük úgy, hogy fázunk a repülőn. De miért van mindig ilyen hideg a fedélzeten évszaktól függetlenül? És ilyenkor miért nem szabályozhatják a hőmérsékletet a légiutas-kísérők?
Vanessa Settimi, a Swoop Airlines légiutas-kísérője elmondta, jó oka van annak, hogy a kabinokat úgymond hidegen tartják.
A hűvösebb hőmérséklet ugyanis csökkenti a turbulencia alatt előforduló rosszullétek esélyét, és megelőzheti, hogy az ájulásra hajlamos utasok elájuljanak.
„A kabin hőmérsékletét a pilóták szabályozzák” – magyarázta Settimi. „Bár az utasok gyakran kérik, hogy legyen melegebb a fedélzeten, a hőmérséklet általában hűvösebb marad.”
Settimi azt javasolja, hogy vigyünk magukkal saját takarót vagy pulóvert, hogy komfortosabban érezzük magunkat. Settimi kedvenc repülős szettjébe egy pár futócipő, hosszú nadrág, póló és egy cipzáras pulóver tartozik. „Lehet, hogy ez csak a légiutas-kísérő mivoltom miatt van, de soha nem fogok szandálban és trikóban utazni!” – mondta.
Van néhány további tanács is, amit a fázósabb utasok megfogadhatnak. Samantha Brown utazási szakértő szerint érdemes sálat és kapucnis pulcsit magunkra venni vagy legalább a kézipoggyászba eltenni. Ha még sincs rájuk szükség, használhatjuk nyakpárnaként. Akár még egy pár kesztyű is jól jöhet, amennyiben tényleg nagyon hideg van, de egy forró ital is segíthet melegen tartani a kezünket.
Az utaskísérőktől sok érdekességet meg lehet tudni, itt például azt árulták el, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól, itt pedig azt tudjuk meg, mivel idegesítik őket leginkább az utasok.
(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)
fedélzet | hideg | magyarázat | repülés | klíma
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!