Close
Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Egyesek tényleg álomvilágban élnek, ha étkezésről van szó.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

A “legfurcsább helyzet” akkor történt, amikor a kiskocsival ment végig az utastéren, majd megkérdezte a fedélzeten ülőket, hogy csirkét vagy marhahúst kérnek-e. Jött egy olyan válasz, amire nem volt felkészülve:

Igen, kisasszony, egy steaket szeretnék félig átsütve, köretnek pedig sült krumplit.

“Egy percig azt hittem, hogy kandi kamerávál vesznek valahonnan, de tényleg komolyan gondolta ezt! Elmagyaráztam neki, hogyan működik az étkeztetés egy repülőgépen és miért nem lehet teljesíteni a kérését. Nagyot nevetett végül, szerencsére nem volt vele semmi gond” – mesélte Nerea Gonzalez.

Az első osztály utasai nagyon igényesek tudnak lenni, és néhányan dühösek is lesznek, ha a felszolgált étel nem felel meg az elvárásaiknak. Douglas Scott, az egyik amerikai légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elárulta, hogy elégedetlenkedés esetén mindig felajánlják az “alternatív étkezési lehetőséget, ha van, méghozzá ugyanabból a szolgáltatási szintből”. Sokan bepróbálkoznak egyébként, azt gondolva, illetve remélve, hogy esetleg másik, magasabb kaliberű szolgáltatásból kapnak majd ételt.

A légiutas-kísérőknek természetesen nincs módjuk arra, hogy valami teljesen mással rukkoljanak elő, bár egyesek azt hiszik, hogy a repülőn bármit meg lehet főzni. Előfordult olyan is, hogy egy utas a személyzet otthonról hozott, saját fogyasztásra szánt adagjából akart kérni.

Kathy Gleaves a Quora közösségi médiaplatformon kifejtette, hogy a nagyon extra étkekre vágyók utasok kérései sokkal gyakrabban előfordulnak, mint azt gondolnánk. A repülőn ugye nincs főzési lehetőség, kizárólag egy tároló és egy sütő van. Azt tanácsolják, hogy aki különleges falatokat szeretne, az vigyen magával.

Nerea Gonzalez mindezek ellenére azt vallja, szerinte nem létezik az “idegesítő” utas fogalma. “Hiszem, hogy ha szereted a munkádat, és ez a szenvedélyed, akkor nincs rossz utas” – mondta. “Mindannyian különbözőek vagyunk, és akadnak jó, no meg nehezebb napjaink. Csak empatikusnak és udvariasnak kell lennünk”.

Miután felszálltál, eltűnődtél már azon, hogy vajon mire gondol a személyzet, amikor köszönsz nekik? Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | első osztály | légiutas-kísérők | repülés | kérések

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram