Ezzel foglald el magad a karanténban!

Ha már végképp nem tudjuk mivel kitölteni a karantén idejét, érdemes valami igazán különleges, új elfoglaltságot találnunk. Ilyen lehet például a macaronkészítés, ami bár pepecs munka, a végeredmény kárpótolni fog bennünket az erőfeszítésekért. Ráadásul csodálatos díszdobozba csomagolva tökéletes gasztroajándék is lehet belőle.

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 gramm tojásfehérje
  • 100 gramm porcukor
  • 100 gramm kristálycukor
  • 100 gramm mandulaliszt
  • egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6 evőkanál szobahőmérsékletű sótlan vaj
  • 2 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra! Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre!
  2. Egy kis edényben melegítsünk vizet! Helyezzünk rá egy fémtálkát, keverjük el benne a tojásfehérjéket három evőkanálnyi kristálycukorral! Habverő segítségével a masszát folyamatosan keverjük addig, amíg a cukor meg nem olvad, illetve a tojásfehérje fehér és habos nem lesz.
  3. Ha kívánt állagú lett a masszánk, vegyük le a vízgőzből! Konyhai robotgép segítségével folytassuk a habverést, adagoljuk hozzá a porcukrot és a maradék kristálycukrot! Cseppentsünk bele ételfestéket, ha szeretnénk! Folytassuk a habverést további 3-4 percig, amig merev állaga nem lesz a tésztának! Ha ebben a pillanatban abbahagynánk a macaron készítését, habcsókokat tudnánk formázni a masszából.
  4. Szitáljuk hozzá a mandulalisztet, adjunk hozzá egy csipet sót és robotgéppel, közepes sebességen nagyon rövid, pár másodperces idő alatt keverjük homogén állagúra!
  5. Egy spatula segítségével az edény széle felől a közepe felé forgassuk át a tésztát, közben próbáljunk nyolcas alakot készíteni vele. A tészta állaga akkor tökéletes, amikor a láva állaga van: nem túl folyós, de nem is kemény.
  6. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjuk azonos méretű köröket belőle az előkészített tepsibe! Hagyjunk helyet a habcsókok között, a légbuborékok eltávolítása érdekében pedig egyszer-kétszer ütögessük a pulthoz! Mindegyik tetejét szórjuk meg tengeri sóval!
  7. Hagyjuk a macaronokat száradni 15-30 percig, csak ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe 13 percre! Az idő elteltével vegyük ki a megsült tésztákat, és hagyjuk teljesen kihűlni!
  8. Amíg a macaronok hűlnek, készítsük el a tölteléket! Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és konyhai robotgéppel nagyjából két percig habverjük. A masszát ezt követően tegyük habzsákba!
  9. Állítsuk össze a macaronokat! Díszdobozokba sorakoztatva ajándékozzuk!

Ez is érdekelhet:

Somlói galuska és szilvás gombóc ihlette macaronnal készül a Chez Dodo

A főváros legkedveltebb macaron-manufaktúrájában most a magyar sütemények ízvilága kerül előtérbe.

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

desszert | recept | édesség | macaronű

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom