Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok

Fabio Viale olasz szobrászművész kifinomult, ugyanakkor különc módon közelíti meg a történelem nagy szobrait, amelyeket sokszor provokatív módon értelmez újjá. Az alkotások most Torinót is meghódították, a királyi palotában állították ki azokat.

Öt Viale-szobrot mutattak be a torinói királyi palotában, hogy megtestesítsék a szépség találkozását a törzsi motívumokon keresztül a hagyományokkal, és hogy az innovációt közelebb hozzák az időtlen múlttal.

Az olasz művész az Ámor és psziché  című legújabb alkotásában Canova neoklasszikus remekművét alkotta újra úgy, hogy a női testen a közel-keleti menyasszonyok által az esküvőkön viselt motívumokat jelentetett meg.

Így kíván utalni az elnyomásban lévő nők aktuális társadalmi problémájára.

Úgy tudni, Viale a női szoborra eredetileg japán tetoválásokat tervezett, az afganisztáni események azonban új értelmet adtak az alkotásnak, egyben kísérletet is tesz arra, hogy áthidalja a nyugati és a közel-keleti kultúra közötti szakadékot is.

A múzeum kurátora szerint ez is egy tökéletes példa arra, hogy a művész munkájának köszönhetően a kőfelületeken úgy tud újra feltűnni a való élet, hogy nem követi a szokásos metaforákat.

Véleménye szerint a régi nagy mesterek szobrainak átalakítása fokozza a kíváncsiságunkat, miközben egyetemes értékű üzeneteket közvetítenek. Mindemellett megjelenítik az olasz kulturális örökséget, hogy aztán kortárs nyelven keresztül szemléltessék azt.

Viale alkotásai már bemutatkoztak több olasz városban is. Pietrasanta szabadtéri kiállítás keretében mutatta be a szobrász műalkotásait. A Valóban címet viselő kiállítás a település legszebb közterületein, köztük a Piazza del Duomón kapott otthont, de egy különleges műalkotás a 14. századi Sant’Agostino templomban születhetett újjá.

(Forrás: Designboom, fotók: Nicolo Campo, DB Studio)

kortárs művészet | művészet | torino | szobor | fabio viale

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom