Szakértők szerint ezt a gyümölcsöt kell fogyasztani a repülőn

A repülés okozta stressz és a levegőben utazással járó különféle hatások befolyásolhatják az étvágyat és az ételek ízét, de a szakértők szerint van egy gyümölcs, aminek elfogyasztása után jobban érezzük majd magunkat a fedélzeten.

Dr. Rosie Godeseth, a Vitality orvosi igazgatóhelyettese azt ajánlja, hogy gazdag magnézium- és káliumtartalma miatt fogyasszunk banánt repülés közben.

Dr. Godeseth arra is rávilágított, hogy a repülés okozta stressz hogyan befolyásolhatja az éhségérzetet. A The Telegraphnak adott interjújában kifejtette: "Többeknél megzavarhatja az éhségérzetet szabályozó hormonokat, például a leptint. Az ízlelésre is hatással lehet, mivel az fedélzeti környezet tompítja az érzékszerveinket, mondjuk az utastér megvilágítása, a stressz és még a fedélzeti szórakoztatás is befolyásolhatja a dolgokat".

A hosszabb repülőútra készülőknek a dietetikusok azt tanácsolják, hogy könnyebb, egyszerűbb ételeket válasszanak. Érdemes kerülni a cukrot és korlátozni a fehérjebevitelt.

Felszállás előtt a lassabban felszabaduló energiát biztosító szénhidráttartalmú ételek jelentik az optimális választást, illetve Nmami Agarwal dietetikus szerint a repülés közbeni tökéletes nassolni való a banán.

"Tele van káliummal, ami szabályozhatja a vérnyomást, és segít enyhíteni a repülés közben fellépő izomgörcsöket" – mondja.  "Ajánlható még a narancs is, mivel C-vitaminban gazdag, ami segít az immunitás erősítésében."

Agarwal erősen javasolja továbbá a zöld gyümölcsökkel, például zöld almával vagy kivivel és mandulatejjel kevert turmixot is, mert az sokat segít a hidratálásban a repülés ideje alatt.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

fedélzet | banán | szakértő | repülés | gyümölcs

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom