Close
Ez a túraútvonal önkiszolgáló pálinka-szökőkutakkal várja a kirándulókat

Ez a túraútvonal önkiszolgáló pálinka-szökőkutakkal várja a kirándulókat

Minek a friss víz, ha helyette ihatunk egy kupica pálinkát is?

A Fekete-erdőn át haladó Oberkircher Brennersteig túraútvonalon kis schnapps-os szökőkutak sorakoznak.

A jeges vízben elhelyezett üvegekből becsületkassza alapján lehet fogyasztani, a schnappsok között pedig körtés, cseresznyés, almás és szilvás változatok is megtalálhatók.

A tiszta poharakat egy tálcáról tudják a túrázók elvenni, hogy aztán egy kupica legördítése után a használt poharat egy másik tálcára helyezzék.

A legjobb idő a fekete-erdei kirándulásra márciustól októberig tart, így elkerülhetjük a téli szezon zord viszontagságait és nagyjából négy óra alatt lehet végighaladni rajta.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

túra | schnapps | kirándulás | Németország | pálinka

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram