Close
Ez történik, ha a világ egyik legnagyobb divatháza felel egy római reneszánsz palota berendezéséért

Ez történik, ha a világ egyik legnagyobb divatháza felel egy római reneszánsz palota berendezéséért

A népszerű olasz divatmárka, a Fendi a római Francia Akadémiával karöltve hat szalont frissített fel a Villa Mediciben. A 16. századi reneszánsz palota Róma szívében, hatalmas kertek között található.

A Villa Medici 1803 óta ad otthont a Francia Akadémiának, az épületet ma is a francia művészeti intézet használja kreatív központként, de nyilvános művészeti programokat is szerveznek benne.

Az épület hatalmas helyiségeit húsz éve nem alakították át, az akadémia azonban szerette volna, ha az évszázados termek és a kortárs dizájn között egyfajta kapcsolat jön létre.

Nagyszabású projektjükbe bevonták a Fendit is.

A Fendi couture-ért és női ruházatért felelős művészeti igazgatója, Kim Jones Silvia Venturini Fendivel, a márka kiegészítőkért és férfiruházatért felelős művészeti igazgatójával, valamint a Mobilier National-lel dolgozott együtt a modern francia és olasz bútorok kiválogatásában.

A darabok nagy része a Fendi Casából, a márka lakberendezési kollekciójából származik,

mely csodálatosan illeszkedik az épület meglévő műemlékei és klasszikus műalkotásai közé.

A Petit Salon fókuszpontjává a milánói tervező, Toan Nguyen hatalmas moduláris kanapéja vált,

amelyet a falak színéhez illő, rozsda-narancssárga szövettel kárpitoztak.

A Salon des Pensionnaires-ben Noé Duchaufour-Lawrance francia tervező asztala található, melyet Chiara Andreatti olasz tervező szürkéskék kanapéi és fotelei egészítenek ki.

Duchaufour-Lawrance volt a felelős a villa Salon de Lecture és Salon Bleu helyiségeiben található asztalok megalkotásáért is, amelyek a Via Appia-t, Róma legrégebbi útját hivatottak megidézni.

A Grand Salonban a kanyargós Belleville székek sorakoznak,

amelyeket Ronan és Erwan Bouroullec francia tervezőpáros készített a Vitra számára.

A szalonokban a Fendi és a Mobilier National ismert művészek faliszőnyegeit is bemutatja.

Nem ez az első alkalom, hogy csúcskategóriás divattervezők belsőépítészeti projektekben vesznek részt. Londonban Roksanda Ilincic és Bella Freud két különálló penthouse apartmant alakított ki, míg a Jasquemus alapítója, Simon Porte Jacquemus egy párizsi étterem enteriőrjén dolgozott.

(Forrás: Dezeen, fotók: Silvia Rivoltella)

olasz | bútor | fendi | kortárs | szalon

FOLYTASD EZZEL

Kijátszhatók az arcfelismerő szoftverek ezekkel a ruhákkal

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram