Close
Kenyeresfurgon nem volt még ennyire stílusos

Kenyeresfurgon nem volt még ennyire stílusos

A hatvanas években eredetileg a jobb aerodinamika miatt kapott szokatlan formájú karosszériát a Ferrari 250 GT, amelynek legendás alakját most egy egyedi 550 Maranello eleveníti fel.

1962-ben azzal bízta meg Giotto Bizzarrini mérnököt Giovanni Volpi gróf, a Scuderia Serenissima versenycsapat tulajdonosa, hogy tervezzen számára egy versenyautót, amely felveheti a versenyt az akkor megjelent Ferrari 250 GTO-val. A híresen makacs Enzo Ferrari ugyanis nem volt hajlandó GTO-t eladni a grófnak, mivel az elcsábította a Ferrari mérnökeit a saját csapatához.

Carlo Maria Abate és Colin Davis vezette a 24 órás Le Mans-i futamon az egyedi Ferrarit

Az átigazolt mérnökök közt volt Bizzarrini is, aki a Ferrarinál éppen a GTO megalkotásán dolgozott,

és most szabad kezet kapott, ezért felhasználhatta a valóra nem vált ötleteit. Az új versenyautóhoz az alapokat egy 1961-ben gyártott 250 GT adta, és a karosszériaépítő Piero Drogo közreműködésével speciális aerodinamikus karosszériát kísérleteztek ki hozzá.

1962. június 23-án, a Le Mans-i futamon a Bizzarrini által tervezett Ferrari gyorsabb volt a gyári GTO-knál
A sebességváltó hibája miatt kellett feladnia nagy futamát a „kenyeresfurgon” Ferrarinak

A Kamm-forma lényege a nyújtott tetővonal és a hirtelen lecsapott hátsó rész,

ezt az autóiparban alkalmazott megoldást használták fel az egyedi Ferrarihoz, és ez adta a 250 GT jellegzetes formáját is, ami után egyszerűen csak kenyeresfurgonnak nevezték. A háromliteres V12-es motorral szerelt versenyautó csak 935 kilogrammot nyomott, ezzel könnyebb is volt a GTO-nál.

A tökéletes állapotban megőrzött Ferrari nagyobb sikert arat a kiállításokon, veteránversenyeken

Az első bevetése 1962-ben, a 24 órás Le Mans-i futamon volt,

ahol könnyedén megelőzte a Ferrari összes 250 GTO-ját, és a negyedik órában már a hetedik helyen állt, de aztán fel kellett adnia a küzdelmet. Abban az évben még kétszer megnyerte a kategóriáját, de ennél nagyobb sikere lett nyugdíjas korában, a veteránversenyek közönsége körében.

Niels van Roij tervei alapján kézzel formálták az 550 Maranello alumíniumkarosszériáját

Az eredeti után további két példányt készített belőle megrendelésre Bizzarrini és Drogo, és a következő évtizedben számos más sportautó alakját inspirálta a Kamm-forma. Most az eredeti versenyautó által ihletett Ferrari készült el, amelyet a holland dizájner Niels van Roij tervezett a 250 GT modern utódja, az 1996-ban bemutatott 550 Maranello alapjára.

Csak a szélvédőjét tartották meg az eredetiből, egyébként az egész karosszéria alumíniumból készült, az elemeket kézzel formázták hozzá. A motorja az 5,5 literes V12-es, 477 lóerővel és nyitott kulisszában kapcsolható váltókarral. Az időmérő órájára a „kit érdekel” felirat került, ezt az egyetlen példányban készült Ferrarit ugyanis

nem versenyre, hanem a vezetés élvezetére szánták.

Ritka élvezetek

A limitált szériás veterán sportautókat gazdagítja a Jaguar legújabb alkotása, a klasszikus E-Type felújított változata, amelyből csak hat kupé és hat roadster készül, és csak párosával lehet megkapni őket. Még ennél is értékesebb a Mercedes-Benz SL első szériája, amelynek történetét nemrég meséltük el, ennek fennmaradt példányai több százmillió forintos összegért kelnek el.

(Képek: Getty Images, Niels van Roij Design)

FOLYTASD EZZEL
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Meglepő helyről érkezik ez a fantasztikus sportkupé
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom