Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Münchenben és környékén, szakértők szerint az Oktoberfesttel összefüggésben.

A beszámolók szerint a München járás kórházaiban 478 embert ápolnak Covid-19 miatt, ami 137 százalékos emelkedés a világhírű sörfesztivál előtti utolsó naphoz – szeptember 16-hoz – képest.

A napi új fertőződések száma már a fesztivál alatt nőni kezdett, és az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra jutó száma kétszázról ezer közelébe ugrott az Oktoberfest bő két hete alatt.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter szerint a fertőzéshullám következő szakaszában tovább növekedik majd az egészségügyre nehezedő teher, és

nagyjából tíz-tizennégy napos eltéréssel a súlyos esetek száma is megugrik, és akkor az intenzív osztályokra is több beteg kerül.

"Kár, hogy idáig jutottunk" – jegyezte meg a legelismertebb német járványügyi szakértők közé tartozó miniszter utalva arra, hogy az Oktoberfestet, amelyet két évig éppen a járvány miatt nem rendeztek meg, ezúttal korlátozások nélkül tartották meg.

A hétfőn véget ért fesztiválon 5,7 millió vendéget regisztráltak, hatszázezerrel kevesebbet a 2019-es 6,3 milliónál. A visszaesés elsősorban az évszakhoz képest hideg és esős időjárásnak tulajdonítható.

A vendégek 5,6 millió liter sört fogyasztottak, szemben a 2019-es 7,3 millió literrel.

A látogatók csaknem 80 százaléka müncheni vagy környékbeli volt. A külföldiek aránya 16 százalékot tett ki, főleg az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból érkeztek az érdeklődők.

A sörös élet nem áll meg Németországban, ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsóval.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

járvány | Németország | covid | járványhullám | oktoberfest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom