Close
Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Münchenben és környékén, szakértők szerint az Oktoberfesttel összefüggésben.

A beszámolók szerint a München járás kórházaiban 478 embert ápolnak Covid-19 miatt, ami 137 százalékos emelkedés a világhírű sörfesztivál előtti utolsó naphoz – szeptember 16-hoz – képest.

A napi új fertőződések száma már a fesztivál alatt nőni kezdett, és az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra jutó száma kétszázról ezer közelébe ugrott az Oktoberfest bő két hete alatt.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter szerint a fertőzéshullám következő szakaszában tovább növekedik majd az egészségügyre nehezedő teher, és

nagyjából tíz-tizennégy napos eltéréssel a súlyos esetek száma is megugrik, és akkor az intenzív osztályokra is több beteg kerül.

“Kár, hogy idáig jutottunk” – jegyezte meg a legelismertebb német járványügyi szakértők közé tartozó miniszter utalva arra, hogy az Oktoberfestet, amelyet két évig éppen a járvány miatt nem rendeztek meg, ezúttal korlátozások nélkül tartották meg.

A hétfőn véget ért fesztiválon 5,7 millió vendéget regisztráltak, hatszázezerrel kevesebbet a 2019-es 6,3 milliónál. A visszaesés elsősorban az évszakhoz képest hideg és esős időjárásnak tulajdonítható.

A vendégek 5,6 millió liter sört fogyasztottak, szemben a 2019-es 7,3 millió literrel.

A látogatók csaknem 80 százaléka müncheni vagy környékbeli volt. A külföldiek aránya 16 százalékot tett ki, főleg az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból érkeztek az érdeklődők.

A sörös élet nem áll meg Németországban, ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsóval.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

oktoberfest | Németország | járvány | covid | járványhullám

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram