Ezer ukrán menekültet repített biztonságos helyre a világhírű filmrendező-pilóta

"Meg kell tennünk" – ennyi az oka a híres rendező kezdeményezésének.

A díjnyertes filmrendező és pilóta, Enrique Piñeyro mintegy ezer, lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrajnai menekültet szállított alapítványának Boeing 787-es repülőgépével biztonságos helyre, Olaszországba és Spanyolországba.

Piñeyro, aki számos sikeres dokumentumfilmet készített, kereskedelmi utasszállító pilóta is egyben. A Solidaire nevű alapítványával humanitárius válságok kezelésében vesz részt, az ukrajnai menekülteket pedig egy másodpilótával szállította. A repülőgép úgy néz ki, mint bármely kereskedelmi utasszállító gép,

az utasok azonban fáradtak, tanácstalanok és szomorúak.

"Átlagosan kétszáz utast, főként nőket, gyerekeket és időseket repítettünk minden egyes uton" – mondta a Robb Reportnak a rendező hozzátéve, a legtöbben sokkhatás alatt voltak, amikor felszálltak a repülőgépre, a gyerekek különösen nem értik, mi történik velük. Egy család sírva szállt le a gépről spanyolországi megérkezésüket követően, hiszen

ekkor tudatosodott bennük, hogy elhagyták az otthonukat, az édesapjukat és a családjukat egy olyan újrakezdésért, amit soha nem akartak.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész világ összefogott az ukrajnai menekültekért, a közszereplők és az uralkodók is kiveszik a részüket az ellátásukból. Nemrégiben a Roadster is beszámolt arról, hogy a holland királyi pár is élen jár a példamutatásban, Willem-Alexander holland király és Máxima királyné az Amszterdamtól egy órás vonatútra található kastélyukba fogadott be nyolc ukrajnai családot.

(Forrás: RobbReport, fotók: Solidaire)

Enrique Piñeyro | ukrajna | repülés | boeing | menekültek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom