Close
Ukrán menekülteket szállásol el csodás kastélyában a királyi család

Ukrán menekülteket szállásol el csodás kastélyában a királyi család

Akár harminc, a háború elől menekülő nőt és gyermeket is elhelyezhetnek az apeldoorni kastélyban.

Az immáron egy hónapja tartó orosz-ukrán háború kezdete óta az ENSZ adatai szerint több mint 3,6 millió menekült hagyta el az országot. Az Ukrajnával határos országok mellett egész Európa megmozdult, hogy

a bajbajutottak számára biztonságos és barátságos szálláshelyeket kínáljanak.

A holland királyi család élen jár a jótékonyságban. Willem-Alexander holland király és Máxima királyné bejelentette, hogy megnyitják az Amszterdamtól egy órás vonatútra található kastélyukat a háború elől menekülő nyolc ukrajnai család előtt.

A 15. századi kastélyban, az apeldoorni Het Loo Palace-ban akár harminc menekültet is el lehet helyezni.

A Het Loo palotát a holland királyi család leginkább egyfajta vidéki háznak és vendéglakásnak használja és olyan monumentális, hogy gyakran nevezik a holland Versailles-nak.

A kastélyt látványos természeti környezet veszi körül, parkosított kertjeiben szobrok, tavak és sövénylabirintus is megtalálható.

A Dutch News szerint már tizenkétezer ukrán menekült érkezett Hollandiába, a királyi pár pedig ahhoz az ezerhétszáz holland háztartáshoz csatlakozik példamutató akciójukkal, akik önként jelentkeztek a családok befogadására. A holland kormány is kiveszi a részét a segítségnyújtásból, hiszen többek között a nemzeti vasúttársaságuk ingyenes utazást biztosít a háború elől menekülő ukrajnai állampolgárok számára.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

oroszország | holland király | menekültek | ukrajna | holland kastély

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom