Close
Ez az ország igazán nem mindennapi szállást biztosít a menekülteknek

Ez az ország igazán nem mindennapi szállást biztosít a menekülteknek

Gyermekfelügyelet és pszichológiai ellátás is rendelkezésre áll.

A Corsica Linea komptársaság egyik legnagyobb hajója a Méditerranée, mely Franciaország, Algéria és Tunézia között szállít utasokat. Maximum 2450 ember és hétszáz jármű fér el rajta, most azonban a kapacitását nem a közlekedésre fordítja, hanem a marseilles-i kikötőben várja az Ukrajnából menekülőket.

Mint Christophe Mirmand, a francia Provence-Alpes-Côte d’Azur régió képviselője elmondta, a menekültek a szállás mellett szociális segélyt, egészségügyi ellátást kapnak, lehetőségük van képzésekre és a gyermekek oktatásásra, illetve gyermekfelügyelet és pszichológiai tanácsadás is rendelkezésükre áll a hajón.

A francia állam ideiglenes uniós tartózkodási engedélyt ad az Ukrajnából érkezőknek, hogy tanulhassanak és munkába állhassanak az országban.

Hasonló ötlet vetődött fel Észtországban is, ahol két-háromezer ember befogadására alkalmas tengerjáró hajókat keresnek erre a célra, de egyelőre még nem született megegyezés arról, hogy melyik társaság biztosítsa a járműveket.

Mint elmondták, a hajók több szempontból is jobbak, mint a szállodák, például azért, mert ez utóbbiakhoz már érkeznek a nyári foglalások.

A nagy hajókon található tágas helyiségek tanteremként használhatók, és az egészségügyi szolgáltatásokat is be lehet rendezni rajtuk.

Február 27. óta körülbelül huszonkétezer menekült érkezett Észtországba, akik közül körülbelül hatezer embernek van szüksége szállásra, a legtöbben barátoknál, családtagoknál szállnak meg.

Nem a hajók persze az egyedüli formabontó szállások, melyeket a menekülteknek tartanak fenn. Van, ahol például kastélyban, másutt pedig lefoglalt villákban szállásolják el őket.

(Forrás: Euronews, ERR, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

háború | menekültek | szállás | franciaország | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram